Redactia.ro
Home » Știri » Informații noi despre medicul-erou! Cătălin Denciu este în stare stabilă

Informații noi despre medicul-erou! Cătălin Denciu este în stare stabilă

Cătălin Denciu, mediul-erou de la Spitalul din Piatra Neamț este în stare stabilă. Potrivit informațiilor oficiale, acesta este intubat, dar stabil și sub tratament. 

Cătălin Denciu este în stare stabilă

Ministerul Sănătății a transmis vineri seară, că medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Piatra Neamţ în timp ce încerca să salveze viața pacienţilor şi aflat acum într-un spital din Belgia, este intubat, stabil şi urmează un tratament specific. Potrivit sursei, medicii tratează arsurile medicului, potrivit Mediafax.

”Din informaţiile primite pacientul este intubat, stabil, sub tratament specific, este supus procedurilor de toaletare a rănilor”, a transmis, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Medicul Cătălin Denciu de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a fost transferat de la Bucureşti la Bruxelles după ce a suferit arsuri grave când a încercat să salveze pacienţii din incendiul izbucnit sâmbătă în Terapia Intensivă a spitalului.

Medicul Cătălin Ioan Denciu a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului în urma incendiului produs sâmbătă seară la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, el fiind rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii.

Medicul a fost dus sâmbătă spre duminică noaptea la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, ulterior, fiind trasferat la Spitalul militar Regina Astrid, din Belgia.

Medicul-erou a fost în conflict cu șefii spitalului

Medicul Cătălin Denciu a fost în conflict cu șefii Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Mai mult, conflictul dintre conducere și medic a ajuns în instanță. Personalul medical a dat în judecată spitalul în vara anului 2018. Motivul a fost că, în perioada martie-mai a anului respectiv nu și-a primit sporurile cuvenite prin lege. Medicul-erou se afla în fruntea listei personalului care a ales să dea în judecată instituția.

Procesul s-a desfășurat la Tribunalul Piatra Neamț în perioada iulie 2018-martie 2019. Medicii care au ales să dea în judecată conducerea spitalului au fost reprezentați de sindicatul ”Solidaritatea Supremă”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: