Redactia.ro
Home » Știri » Medicul-erou din Piatra Neamț a fost în conflict cu șefii spitalului

Medicul-erou din Piatra Neamț a fost în conflict cu șefii spitalului

Medicul-erou, Cătălin Denciu, care a sărit în flăcări pentru a-i salva pe pacienții din secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, în noaptea incendiului, era în conflict cu șefii spitalului. 

Cătălin Denciu dăduse în judecată instituția

Noi detalii ies la iveală în cazul incendiului care a luat viața a 11 pacienți internați în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț.

Medicul Ioan Cătălin Denciu a fost în conflict cu șefii Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Mai mult, conflictul dintre conducere și medic a ajuns în instanță. Personalul medical dăduse în judecată spitalul în vara anului 2018, pentru că în perioada martie-mai a anului respectiv nu și-a primit sporurile cuvenite prin lege. Medicul-erou se afla în fruntea listei personalului care a ales să dea în judecată instituția.

Potrivit informațiilor wowbiz, procesul s-a desfășurat la Tribunalul Piatra Neamț în perioada iulie 2018-martie 2019. Medicii care au ales să dea în judecată conducerea spitalului au fost reprezentați de sindicatul ”Solidaritatea Supremă”.

Majoritatea cadrelor medicale care se regăseau la acel moment pe listă au renunțat. Nu a fost și cazul medicului Cătălin Denciu care a luptat pentru dreptate.

Judecătorii au dat dreptate conducerii spitalului și au respins cererea medicilor, motivul fiind faptul că solicitarea era una exagerată. Mai mult, de vină ar fi fost și ambiguitatea ordonanței pe baza căreia s-a realizat cuantumul sporurilor. Mărirea a fost cu ”până la 100%”, astfel încât aplicarea ei a fost la fel de confuză.

Câți bani câștiga medicul-erou la spitalul din Piatra-Neamț

Medicul-erou din Piatra Neamț a stat un an în linia întâi în lupta împotriva coronavirusului. Potrivit unui raport din luna martie a acestui an al Spitalului Județean Piatra Neamț, medicul Ioan Cătălin Denciu, medic primar la secția ATI, ar  fi câștigat 7.000 de lei brut. Însă, medicul-erou ar fi putut ajunge și al 10.000 de lei pe lună.

Venitul se poate dubla la această sumă dacă se adaugă și contravaloarea turelor. În contextul izbucnirii COVID-19, în luna martie, au fost medici care primeau 10.000 lei lunar brut doar pentru contravaloarea gărzilor.

Cu toate acestea, medicul-erou care a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului, nu va mai putea profesa. Medici de la spitalul din Belgia, unde medicul a  fost transferat, au declarat că pacientul are 40% șanse de supraviețuire. Potrivit acestora, medicul Cătălin denciu nu va mai putea profea într-o secție ATI. Cătălin Denciu ar putea rămâne fără  degetele de la ambele mâini.

,,Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: