Redactia.ro
Home » Stiri » Cătălin Scărlătescu a deschis lista de comenzi pentru sărbători. Cât costă un cozonac fără E-uri

Cătălin Scărlătescu a deschis lista de comenzi pentru sărbători. Cât costă un cozonac fără E-uri

catalin scarlatescu - facebook

Crăciunul este o perioadă specială, plină de agitație, dar și de bucurie, iar pregătirile pentru masa de sărbători sunt, pentru mulți, un moment așteptat cu nerăbdare. Totuși, pentru cei care nu au timp să se ocupe de gătit, soluția este simplă: preparatele gata făcute.

În această perioadă, Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, vine în ajutorul românilor cu o gamă variată de bunătăți, iar cozonacul fără E-uri este una dintre cele mai apreciate opțiuni.

Cozonacul fără E-uri, preparat cu ingrediente naturale

Pentru mulți români, cozonacul este nelipsit de pe masa de Crăciun, iar Cătălin Scărlătescu știe exact cum să îmbine tradiția cu gustul autentic. Anul acesta, chef Scărlătescu propune un cozonac fără aditivi sau conservanți, realizat după o rețetă proprie care a câștigat inima multor iubitori de dulciuri. Acesta este un cozonac preparat cu ingrediente naturale, fără niciun fel de E-uri, astfel încât cei care sunt atenți la alimentația lor se pot bucura de un desert delicios și sănătos.

Deși este mai scump decât cozonacii comerciali, prețul de 99 de lei pentru un cozonac de 900 de grame reflectă calitatea și atenția la detalii. Făina albă de grâu, zahărul, cacao și nuca sunt doar câteva dintre ingredientele care compun acest cozonac, iar pentru un gust cu adevărat deosebit, chef Scărlătescu adaugă ciocolată neagră belgiană, rahat, lapte, ouă și unt belgian 80% grăsime. Toate aceste ingrediente sunt alese cu grijă, pentru a oferi un cozonac fin, moale și plin de savoare.

Comenzi deschise pentru Crăciun: cozonacul lui Cătălin Scărlătescu, disponibil pentru livrare

Pentru cei care vor să se bucure de acest cozonac special, comanda se poate plasa deja, iar livrările vor începe în perioada premergătoare Crăciunului. Cei care doresc să primească desertul lui Cătălin Scărlătescu pot comanda cozonacul cu cel puțin 24 de ore înainte, iar livrarea se face în București și Ilfov. Astfel, românii care vor să aibă pe masa de Crăciun un cozonac fără E-uri și plin de gust autentic, pot apela la acest serviciu, economisind timp și având garanția unui produs de calitate.

Cozonacii sunt ambalați în ambalaje de unică folosință realizate manual, subliniind atenția la detalii și pasiunea pentru perfecțiune a chef-ului Scărlătescu. Astfel, aceștia nu doar că vor face deliciul mesei de Crăciun, dar vor adăuga un plus de eleganță și rafinament. Indiferent că sunteți prea ocupați pentru a pregăti cozonacul acasă sau pur și simplu doriți să vă răsfățați cu un desert deosebit, cozonacul lui Cătălin Scărlătescu reprezintă o alegere perfectă.

Retetă de cozonac tradițional

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 kg făină de grâu
  • 300 ml lapte călduț
  • 100 g unt topit
  • 200 g zahăr
  • 5 ouă (4 pentru aluat și 1 pentru uns)
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri esență de vanilie
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1/2 linguriță de esență de rom
  • 100 ml ulei (pentru uns vasul și pentru formarea cozonacilor)

Pentru umplutură:

  • 300 g nuci măcinate
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 100 g stafide (opțional)
  • 50 ml lapte călduț

Mod de preparare:

Într-un bol mare, dizolvă drojdia în 100 ml de lapte călduț cu o linguriță de zahăr și las-o să se activeze timp de 10-15 minute. Într-un alt bol, amestecă făina cu sarea, esența de vanilie, coaja de lămâie și esența de rom.

Într-un bol separat, bate ouăle cu zahărul până devin spumoase. Adaugă laptele rămas și untul topit. Fă o adâncitură în făină și adaugă amestecul de drojdie activată, apoi și amestecul de ouă și unt. Frământă aluatul până devine omogen și elastic.

Dacă este necesar, adaugă treptat făină, dar fii atentă să nu-l faci prea tare. Aluatul trebuie să fie moale și puțin lipicios. Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l să crească într-un loc cald, timp de aproximativ 1-2 ore, până își dublează volumul.

Pentru pregătirea umpluturii, mărunțește nucile și amestecă-le cu zahărul, cacao și stafidele (dacă le folosești). Adaugă laptele călduț și amestecă bine până obții o pastă omogenă.

După ce aluatul a crescut, pune-l pe o suprafață tapetată cu făină și împarte-l în 2 părți egale. Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară. Pune jumătate din umplutură pe fiecare foaie de aluat, lăsând marginea liberă. Rulează strâns fiecare bucată de aluat, formând un sul, iar apoi împletește-le (dacă dorești un cozonac împletit) sau pune-le în forme de cozonac tapetate cu unt și făină.

Lăsați cozonacii să crească în forme pentru aproximativ 30-40 de minute. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Înainte de a pune cozonacii la copt, unge-i cu ou bătut și puțin lapte. Coace cozonacii timp de 45-50 de minute, sau până devin rumeni și trec testul cu scobitoarea (introducând-o în mijlocul cozonacului, trebuie să iasă curată).

Dacă, cozonacii se rumenesc prea repede la suprafață, îi poți acoperi cu o folie de aluminiu și continua coacerea. După ce sunt coaceți, scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească pe un grătar.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: