Redactia.ro
Home » Monden » Câte clase are Gigi Becali. Pasiunea nebănuită a afaceristului

Câte clase are Gigi Becali. Pasiunea nebănuită a afaceristului

GALERIE FOTO (3) Câte clase are Gigi Becali

Câte clase are Gigi Becali. A muncit ani de zile, și-a făcut o carieră în lumea sportului, implicându-se și în domeniul politicii. Cu toate astea, nu multă lume știe câte clase are Gigi Becali, finanțatorul FCSB.

Câte clase are Gigi Becali. Pasiunea nebănuită a afaceristului

Câte clase are Gigi Becali. De-a lungul timpului, Gigi Becali a reușit să strângă o avere impresionată, devenind unul dintre cei mai importanți afaceriști din România. Finanțatorul FCSB și-a creat o carieră în fotbal, dar și în domeniul politicii, unde a activat câțiva ani. Cu toate astea, latifundiarul din Pipera a avut o altă pasiune. Gigi Becali a terminat studiile la liceul ”Iuliu Maniu” din București, iar ulterior a vrut să se înscrie la facultate, în 2005.

A reușit să intre la Facultatea de Drept din cadrul Universității Ecologice, dar și-a dat seama că nu este ceea ce își dorește, motiv pentru care a renunțat. Becali și-a dat seama că este pasionat de credință, așa că a vrut să se înscrie pentru Facultatea de Teologie a Universității București. Din păcate pentru el, nu a putut da examenul pentru că nu a primit acordul de la Arhiepiscopie, pentru că la acea vreme se afla în detenție, iar cursurile facultății se desfășurau zilnic. Ei bine, după ce a ieșit din închisoare, Gigi Becali a luat calea bisericii, fiind extrem de credincios.

Cu ce s-a ocupat Gigi Becali înainte de Revoluție

Familia lui Gigi Becali a fost deportată în vremea comunismului, din Brăila în Bărăgan. Tatăl afaceristului a reușit să facă bani din oierit, iar în 1989, când a venit Revoluția, Becali lucra la ICCE, pe platforma Băneasa, ca paznic la vane și robineți. Înainte, acesta a lucrat și ca lăcătuș-mecanic. După Revoluție, Gigi Becali a făcut împrumut de la Gică Hagi și a început să importe blugi, țigări și săpun cu TIR-uri din Turcia. La scurt timp s-a axat pe imobiliare, a cumpărat pământ și l-a vândut la super-preț, câștigându-și supranumele de latifundiarul Pipera. „Am crescut prin livezi, intre animale si m-am bucurat de fructele oferite de natura, am baut lapte direct din galeata si am muls oile de la 12 ani.Tata s-a născut în Albania, mama în Bulgaria. Au fost deportați în Dobrogea, apoi în Bucovina, de aici în Banat, iar de acolo în Bărăgan, în satul Zagna, lângă Brăila, acolo unde m-am născut eu în 1958. M-am născut în lagărul de concentrare de la Zagna”, povestește Becali despre copilărie.

Afaceristul a recunoscut că a fost sărac în copilărie și nu îi este rușine de acest lucru. „Mama mi-a spus că în fiecare noapte, de când a rămas însărcinată, se ruga la Dumnezeu și spunea «Doamne, nu le face lor pe plac! Să-mi dai un băiat cu stea în frunte!». La acea vremea, machedonii erau considerați un pericol pentru comuniști și nu aveau voie să locuiască la granițe”, a adăugat Becali.

Becali in tinerete

În 2003-2007 acesta a fost președintele Consiliului de Administrație al Clubului de Fotbal Steaua București. În anul 2004, afaceristul a preluat conducerea partidului Noua Generație. Între anii 2009 și 2012, a fost membru al Parlamentului European, iar apoi a ajuns în Parlamentul României, iar în 2013 a primit o condamnare penală. Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul lipsirii ilegale de libertate din 2009. În 2015, Gigi Becali a ieșit condiționat din Penitenciarul Poarta Albă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: