Redactia.ro
Home » Știri » Câte libere plătite va mai primi un părinte pentru vacanța de vară. Ce trebuie să știe angajații cu copii

Câte libere plătite va mai primi un părinte pentru vacanța de vară. Ce trebuie să știe angajații cu copii

libere plătite

Școlile din România sunt închise din 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, și așa vor rămâne până în septembrie, când va începe un nou an școlar. Din această cauză, activitatea angajatorilor va fi afectată serios, dacă au salariați părinți care primesc libere plătite pentru a sta acasă cu copiii mici.

Salariații pot cere libere plătite în baza legii nr. 19/2020, care s-a aplicat începând cu 21 martie 2020. Este așadar vorba despre despre o perioadă de 12 săptămâni. Adică 8 săptămâni în timpul stării de urgență și patru după aceasta, până la începerea vacanței de vară.

Liberele plătite se acordă și în timpul vacanțelor școlare, dar numai dacă e decretată stare de urgență. Prin urmare, numai în vacanța de primăvară s-a aplicat această regulă. Pentru vacanța de vară (trei luni), părinții NU vor mai primi libere plătite, pentru că starea de urgență se va termina cu mult înainte.

Câte zile libere a primit și mai poate primi un părinte

Concret, iată câte libere plătite a primit și mai poate primi un părinte în perioada aceasta, potrivit avocatnet.ro!

  • între 21 martie și 3 aprilie 2020 (perioadă de cursuri suspendate): zece zile lucrătoare;
  • între 4 și 21 aprilie 2020 (vacanța de primăvară, pe timp de stare de urgență, care a inclus și trei libere legale pentru Paște): zece zile lucrătoare;
  • între 22 aprilie și 12 iunie 2020 (perioadă de cursuri suspendate și apoi reluate exclusiv online, care include patru libere legale pentru Ziua Muncii, Ziua Copilului și Rusalii): 35 de zile lucrătoare;
  • între 13 iunie și 13 septembrie 2020 (vacanța de vară): NU se pot cere libere plătite.

Așadar, dintr-o perioadă de aproximativ șase luni (mijlocul lui martie – mijlocul lui septembrie), în care școlile sunt închise, un salariat poate primi libere plătite pentru o perioadă de până la aproximativ trei luni. Asta înseamnă un total de 55 de zile lucrătoare.

Potrivit legii nr. 19/2020, doar salariatul care are un copil în vârstă de până la 12 ani, cursurile școlare sunt suspendate și locul de muncă ocupat presupune o activitate incompatibilă cu munca la domiciliu sau telemunca poate cere libere plătite de la angajator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: