Redactia.ro
Home » Știri » Câte ore pot sta copiii în fața unui ecran în funcție de vârstă

Câte ore pot sta copiii în fața unui ecran în funcție de vârstă

GALERIE FOTO (4) Câte ore pot sta copiii în fața unui ecran în funcție de vârstă

Iată câte ore pot sta copiii în fața unui ecran în funcție de vârstă, potrivit unor specialiști. Dacă unii sunt radicali și exclud așa ceva, alții sunt mai permisivi, iar accesul la tehnologie nu trebuie complet îngrădit, ci oferit cu măsură de către părinți.

Câte ore pot sta copiii în fața unui ecran în funcție de vârstă

Copiii, în funcție de vârsta lor, trebuie să aibă un timp limitat când vine vorba de telefoane, tablete, laptopuri și tot ce înseamnă astfel de dispozitive. Unii psihologi recomandă ca un copil de sub 3 ani să nu aibă niciun fel de acces la smartphone, TV sau computer, de exemplu.

Dacă se întâmplă ca un copil să aibă un telefon, totuși, trebuie să i se spună cât timp are voie să facă asta, dacă vorbim de ore sau doar câteva zeci de minute pe zi, în restul timpului telefonul fiind păstrat la părinți.

„Un copil care nu are acces la ecrane învață să se folosească de tot ce este în jur pentru a-și aduce bucurie și asta este foarte atractiv pentru ceilalți copii. Sunt copii care vin în parc și nu știu ce să facă după ce lasă tableta din mână, în timp ce copiii care nu au stat mult la ecran au multe idei de joacă și în următoarele 10 minute poți să vezi 10 copii care se joacă bucuroși”, spune Ioana Macoveiciuc, potrivit Hotnews.

Potrivit unui specialist invitat în emisiunea MediCOOL de la Antena 1, moderată de dr Mihail Pautov, iată câte ore pot sta copiii în fața unui ecran în funcție de vârsta lor.

„Să o luăm pe vârste. Începând cu vârsta de doi ani, începem cu acele 20 de minute pe zi. Putem la vârsta de patru ani să extindem la o oră și, foarte important, această oră să fie ruptă în două dacă se poate. Adică, două jumătăți de oră versus o oră întreagă, mecanism pe care eu l-aș păstra și pentru mai târziu. Copiii petrec între 6 – 8 ore pe zi în fața unui ecran, ceea ce este enorm. De asemenea, specialiștii recomandă să nu depășim 2-3 ore pentru că este o mare diferență între a sta o oră întreagă la ecran și a sta două jumătăți de oră: prima jumătate de oră în prima parte a zilei și încă o jumătate de oră la finalul zilei. Nici măcar la vârsta adolescenței”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: