Redactia.ro
Home » Știri » Câte școli din România nu au autorizație de incendiu? Anunțul făcut de Ministrul Educației

Câte școli din România nu au autorizație de incendiu? Anunțul făcut de Ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a făcut noi declarații despre redeschiderea școlilor. Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre școlile care nu au asigurare de incendiu, venind cu soluții în acest sens. 

Câte școli din România nu au autorizație de incendiu

În contextul redeschiderii școlilor, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu noi detalii despre cum se va desfășura întoarcerea elevilor la școlile fizice. Mai mult, acesta a vorbit și despre autorizațiile de incendiu pe care ar trebui să le aibă școlile, specificând că 15% din instituțiile de învățământ existente nu au asigurare în caz de incendiu.

Câte școli din România nu au autorizație de incendiu. Mai exact, Sorin Cîmpeanu a spus, la Digi24, că din cele aproape 17.000 de școli cu personalitate juridică și structuri arondate care funcționează în 26.471 de clădiri, 15% au autorizație de securitate la incendiu, aproape 20% sunt în curs de obținere a autorizației, iar aproape 50% nu necesită autorizație.

Totodată, întrebat despre cum vor merge elevii la școală în condițiile în care 35% dintre unități nu au autorizație de securitate la incendiu, Sorin Cîmpeanu a răspuns că, în urmă cu cinci ani, din poziția de premier interimar, a spus că trebuie urgentat acest proces și între timp lucrurile au “evoluat mult prea încet”. De asemenea, întrebat cine își asumă responsabilitatea pentru această situație, Sorin Cîmpeanu a spus că decizia nu este una simplă, însă sunt anumiți factori care trebuie să existe în școli.

“Suntem întotdeauna puși în situația de a alege răul cel mai mic. Nu este deloc o decizie simplă. Extinctoare trebuie să existe, lipsa avizului sau autorizației de securitate la incendiu nu scuză lipsa extinctoarelor și a măsurilor de prevenire a incendiilor”, a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, despre reîntoarcerea în școli

Ministrul Educației a vorbit și despre deschiderea școlilor, dar și despre cum ar urma să se întoarcă elevii în bănci. Potrivit acestuia, decizia ”va fi asumată” în data de 2 februarie, adică marți.

Decizia va fi asumată în data de 2 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice. (…) Tot ce pot să vă spun e că decizia nu ține de o persoană, este o decizie care trebuie analizată din toate perspectivele. Acest subiect îl voi introduce pe agenda discuțiilor din data de 2 februarie, alături de evoluția epidemiologică”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Câte școli din România nu au autorizație de incendiu. Scenariul hibrid este eliminat din opțiunile sistemice, dar nu poate fi eliminat pentru acei copii care trebuie să stea acasă și trebuie să aibă acces la învățătură, a arătat ministrul educației.

”Ne dorim revenirea la normalitate, iar normalitatea nu prevede modalitatea de a alege fără motiv” în ce fel se desfășoară cursurile, a subliniat ministrul. „Înainte de februarie 2020 nu exista posibilitatea de alegere fără motive. Exista posibilitatea de a sta acasă pe motive medicale”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

În aceste condiții, el a detaliat care sunt cele patru situații în care poate funcționa în continuare școala online:

  1. Elevii au contraindicații medicale pentru prezență fizică, au vulnerabilități. Ei vor face în continuare online.
  2. Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități medicale, certificate ca atare. Pentru aceștia, învățământul va fi în continuare online.
  3. Elevii prezintă simptome. Recomandarea „apăsată” a Ministerului Sănătății, dar și a Ministerului Educației este să rămână acasă.
  4. Profesorii prezintă vulnerabilități sau simptome. Profesorul stă acasă și se va face predare-învățare online.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: