Redactia.ro
Home » Știri » Elevii se vor întoarce la școală pe 8 februarie. În ce situații vor studia de acasă

Elevii se vor întoarce la școală pe 8 februarie. În ce situații vor studia de acasă

Scoli care revin la orele online

Elevii se vor întoarce la școală pe 8 februarie. Începând de luni, 8 februarie elevii din România pot merge la școală fizic. Cu toate astea, există situații în care aceștia vor continua să lucreze de acasă. Totodată, FSLI avertizează toate școlile să dețină echipament de protecție pentru elevi, iar profesorii să se vaccineze anti-COVID19.

Elevii se vor întoarce la școală pe 8 februarie. În ce situații vor studia de acasă

Elevii se vor întoarce la școală pe 8 februarie. Din cauza pandemiei de coronavirus aproape toate activitățile esențiale s-au oprit, iar lumea a fost nevoită să se adapteze schimbărilor. Printre aceștia se numără și elevii, care au fost nevoiți să facă cursuri online, încă de la începutul pandemiei. Prima oară decizia a fost luată în starea de urgență, iar până la finalul anului școlar, elevii au studiat de acasă din fața dispozitivelor inteligente. Ulterior, aceștia s-au bucurat de vacanța de vară, dar au sperat ca din toamnă să se întoarcă la școală. Din păcate, autoritățile au decis să închidă din nou școlile, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Ei bine, acum autoritățile au decis să deschidă școlile pe 8 februarie, iar mulți dintre elevi și profesori vor putea să se întoarcă la școală, deși există situații în care elevii vor continua să învețe tot de acasă.

Conform Ministrului Educației, există patru situații pentru studierea tot din mediul online. Primul ar fi ca cei care contraindicații din partea medicului pentru a fi prezent fizic în sala de clasă, iar elevii care au aparținători în familie care prezintă vulnerabilități medicale certificate în acest caz, vor putea studia tot de acasă. De asemenea, mai există situația în care elevii prezintă simptomele specifice coronavirusului, iar a patra situație este cea în care profesorii prezintă vulnerabilități și simptome specifice noului coronavirus. În aceste cazuri, elevii vor continua să studieze de acasă.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a transmis luni un avertisment în legătură cu deschiderea școlilor. Aceasta solicită ca în fiecare școală să fie asigurate echipamente și produse de dezinfecție, precum și vaccinarea cu prioritate a personalului de învățământ.

Elevii vor recupera orele pierdute în pandemie, când se vor întoarce la școală

După multe luni, elevii se pot întoarce la școală fără a mai face cursuri de acasă, iar orele pierdute în pandemia de coronavirus vor fi recuperate la școală. Sorin Cîmpeanu a precizat că în momentul în care elevii vor începe școala fizic, aceștia vor sta mai mult în unitatea de învățământ, pentru a recupera orele pierdute în pandemie.

Ministrul Educației a precizat că se pregătește o ordonanță care prevede ca în fiecare săptămână să existe cinci ore de recuperare. Totodată, profesorii care vor recupera cursurile vor primi 100 de lei în plus la salariu. „Am estimat un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadrele didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni, pentru că atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă”, a anunţat ministrul Educației. În ceea ce privește sistemul hibrid, acesta va fi eliminat. Vor exista doar cursurile fizice și cursurile online, făcute de elevii care nu pot merge la școală din motive medicale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini