Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul făcut de Ministrul Educației: Elevii care merge la școală vor primi măști de protecție

Anunțul făcut de Ministrul Educației: Elevii care merge la școală vor primi măști de protecție

Anunțul făcut de Ministrul Educației

Anunțul făcut de Ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a anunțat vineri, că elevii care vor merge fizic la școală vor primi măști de protecție. Conform ministerului Educației, în stoc există peste 37 milioane de măști doar în învățământul preuniversitar.

Anunțul făcut de Ministrul Educației: Elevii care merge la școală vor primi măști de protecție

Anunțul făcut de Ministrul Educației. Autoritățile au anunțat că după 8 februarie școlile din România se vor deschide, iar elevii vor putea merge fizic la cursuri, asta în cazul în care lucrurile nu se vor înrăutăți până atunci. Astfel, ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț important pentru elevi. Aceștia vor primi măști de protecție la școală. „Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia”, a spus Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei.

Totodată, ministrul Educației a spus că își dorește ca școala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea, dar această decizie va fi luată pe 2 februarie. În ceea ce privește sistemul hibrid, acesta va fi păstrat în zonele unde există profesori și elevi care au indicație medicală pentru a continua cursurile de acasă. „Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Deschiderea școlile nu este condiționată de vaccinarea cadrelor didactice

Ministrul Educației a declarat, marți, că deschiderea școlilor pe data de 8 februarie nu este condiționată de vaccinarea împotriva coronavirusului a cadrelor didactice, ci mai degrabă de evoluția epidemiologică. Sorin Cîmpeanu a declarat că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății va curpinde o parte dintre măsurile de prevenire a infecției cu COVID19 deja existente. „O parte din prevederi se vor păstra, exigenţele se vor păstra, dar este clar că atâta vreme cât lucrăm în clase cu efective întregi va trebui să modificăm o serie de condiţii. (…) Acele celebre panouri de plexiglas – între timp o lume întreagă şi-a dat seama că, atâta vreme cât nu sunt instalate în săli care să aibă instalaţie de climatizare care să scoată aerul, mai mult încurcă decât ajută, spre exemplu”, a arătat ministrul Educaţiei.

Mai mult, Sorin Cîmpeanu a menționat că pot fi adoptate măsuri pe care le-au luat alte state europene în școli, care au funcționat fără a fi înregistrate creșteri ale ratei de infectare cu noul coronavirus. Conform edupedu, panourile de plexiglas au început să fie montate în multe săli de clasă la începutul anului școlar. În sălile de curs, răspunzătorii trebuie să asigure distanțarea fizică între elevi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: