Redactia.ro
Home » Știri » Câte zile libere au copiii în vacanța de iarnă 2023-2024. Pe ce dată se vor întoarce la cursuri

Câte zile libere au copiii în vacanța de iarnă 2023-2024. Pe ce dată se vor întoarce la cursuri

Vacanța de iarnă 2023-2024 aduce, ca în fiecare an, un moment mult așteptat de către elevi – sărbătorile de Crăciun și, implicit, zilele libere de la școală. Așteptarea lor este îndreptățită, având în vedere că această vacanță se va întinde pe o perioadă generoasă. Ultima zi de școală din anul 2023 va fi joi, 22 decembrie, marcând totodată și încheierea modulului al doilea al anului școlar 2023-2024.

Această perioadă de odihnă marchează încheierea modulului al doilea din anul școlar și reprezintă o ocazie pentru copii să se relaxeze și să se bucure de atmosfera festivă alături de familie și prieteni. Într-un an școlar, organizarea vacanțelor este esențială pentru a asigura un echilibru între perioadele de studiu intens și momentele de odihnă necesare pentru recuperare.

Câte zile libere au copiii în vacanța de iarnă

Copiii vor putea să se bucure de aceste zile libere începând din data de 23 decembrie și până la reluarea cursurilor pe 8 ianuarie 2024. Acest interval reprezintă o oportunitate pentru elevi de a se relaxa, de a petrece timp cu familia și de a se bucura de atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă. La revenirea în clasă, pe 8 ianuarie, începe modulul trei al anului școlar, care se va desfășura până pe 9 februarie 2024.

Un aspect interesant al calendarului școlar este faptul că data finalizării modulului trei poate varia între 9 februarie, 16 februarie sau 23 februarie 2024, conform deciziilor inspectoratelor școlare. Modulul următor, modulul 4, începe pe 19 februarie 2024 și se va încheia pe 26 aprilie 2024, marcând o perioadă semnificativă din parcursul anului școlar.

Când începe vacanța de Paște

În ceea ce privește vacanța de primăvară sau de Paște, Ministerul Educației a stabilit că aceasta se va desfășura între 27 aprilie și 7 mai 2024. Astfel, elevii vor avea parte de o săptămână liberă în perioada menționată, oferindu-le oportunitatea de a se bucura de primăvară și de sărbătorile pascale alături de familie.

După această vacanță, urmează finalul anului școlar, iar vacanța de vară va debuta la data de 22 iunie și se va încheia pe 8 septembrie. Această perioadă reprezintă momentul în care elevii se pot relaxa și pot profita la maximum de timpul liber. În contextul acestei vacanțe de vară, programele „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde” sunt programate să aibă loc între 11 septembrie 2023 și 26 aprilie 2024. Fiecare școală are flexibilitatea de a decide modul în care aceste programe vor fi planificate pentru a se adapta la particularitățile locului și ale elevilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: