Redactia.ro
Home » Homepage » Categoria de români care poate retrage bani de pe cardurile de energie. Condiții și acte necesare

Categoria de români care poate retrage bani de pe cardurile de energie. Condiții și acte necesare

Cum putem retrage bani de pe cardul de energie?!

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene a propus o ordonanță pentru clarificarea și stabilirea regulilor privind retragerea banilor de pe cardurile de energie de către beneficiarii acestora. Această inițiativă face parte dintr-un demers mai amplu de consolidare fiscală, combatere a evaziunii fiscale și gestionare eficientă a fondurilor europene. Iată condițiile și actele necesare pentru românii care doresc să retragă sume de bani de pe cardurile de energie.

Cine poate retrage bani de pe cardurile de energie?

Conform proiectului de ordonanță, beneficiarii români care au primit carduri de energie și au achiziționat lemne de foc pot retrage numerar sumele rămase pe aceste carduri.

Condiții pentru retragere:

Conform dispozițiilor proiectului, beneficiarii pot retrage numerar la oficiile poștale sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc. Această facilitate este oferită în excepție de la prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 166/2022. Termenul pentru retragere este stabilit între data intrării în vigoare a actului normativ și 31 martie 2024.

Acte necesare pentru retragere:

Pentru a beneficia de această facilitate, beneficiarii trebuie să furnizeze următoarele acte justificative:

Cardul de energie valabil în momentul efectuării plății prin servicii de mandat poștal.
Actul de identitate al beneficiarului de sprijin.
Documentul sau documentele justificative emise până la data de 15 martie 2024, cum ar fi avizul de însoțire a mărfii, factura sau bonurile fiscale, care atestă achiziționarea de lemn de foc pentru încălzire.

În cazul în care beneficiarul are domiciliu sau reședință diferită față de cel înscris pe cardul de energie, trebuie prezentat contractul referitor la furnizarea de lemn de foc la domiciliul sau reședința actuală, împreună cu o declarație pe propria răspundere.

Plata cu cardul de energie poate fi realizată la orice subunitate a Poștei Române sau direct la poștașul care s-a deplasat la domiciliul beneficiarului. Procedura se încheie prin intermediul unui mandat poștal către contul furnizorului de energie sau al asociației de proprietari/locatari. Beneficiarul primește o dovadă a plății care conține informații despre suma rămasă disponibilă pe card după efectuarea plății și valoarea plăților realizate.

Aceste măsuri urmăresc să faciliteze accesul beneficiarilor la sumele destinate achiziționării de lemne de foc, în scopul asigurării încălzirii locuințelor, contribuind astfel la o gestionare eficientă a sprijinului acordat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: