Redactia.ro
Home » Știri » Câți ani mai are de ispășit Cristian Cioacă? Polițistul este închis pentru uciderea Elodiei Ghinescu

Câți ani mai are de ispășit Cristian Cioacă? Polițistul este închis pentru uciderea Elodiei Ghinescu

cristian cioaca

În urmă cu mai bine de 5 ani, fostul polițist Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Pitești, la 15 ani și 8 luni pentu uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. În prezent, Cristian Cioacă se află după gratii, unde mai are de stat ani buni. Dispariția avocatei Elodia Ghinescu a cutremurat întreaga Românie.

Cazul avocatei Elodia Ghinescu a cutremurat întreaga țară, în urmă cu mai bine de 13 ani. La aceea vreme, posturile TV din România transmiteau informații din oră în oră despre dispariția avocatei. Femeia nu era de găsit nicăieri, iar autoritățile erau copleșite de lipsa de indicii care să conducă la rezolvarea acestui caz extrem de mediatizat. În cele din urmă, după ani de cercetări și anchete, soțul avocatei dispărute, Cristian Cioacă, a fost închis, fiind găsit vinovat de uciderea soției sale.

Cristian Cioacă, pedeapsă de 15 ani după gratii

În prezent, Cristian Cioacă își ispășește pedeapsa după gratii, la Penitenciarul Colibași, situat în orașul Mioveni, la 20 de kilometri de Pitești. Fostul polițist a fost condamnat pentru 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu. Totodată, acesta a avut de plătit 250.000 de euro despăgubiri pentru familia fostei sale soții.

Potrivit ultimelor informații despre dosarul Elodia, Cristian Cioacă ar urma să iasă din închisoare în cursul anului 2030. Fostul politist a ispășit, până în prezent, 5 ani din pedeapsa pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu. Așadar, fostul soț al avocatei ar mai avea 10 ani pe petrecut în spatele gratiilor.

Însă Cristian Cioacă susține că are de gând să dea în judecată statul român, susținând că i-a fost încălcat dreptul la viață. De asemenea, fostul polițist a pledat nevinovat în fața judecătorilor:

Nu am faptuit crima, nu o sa aveti probleme cu mine, aveti in fata dumneavoastra mii de pagini dintr-un rechizitoriu intocmit pe baza unor presupuneri. In cinci ani ca ofiter de politie nu am gresit niciodata si daca ma veti elibera nu o sa aveti probleme cu mine. Mentinerea arestarii preventive este o incalcare a drepturilor constitutionale in conditiile in care nu exista probe care sa confirme acuzatiile”, a declarat Cristian Cioacă în urma arestării sale.

Cazul Elodia, ancheta procurorilor

Ancheta procurorilor a stabilit că în noaptea dintre 29 spre 30 august 2007, în urma unor neînțelegeri legate de un posibil divorț dintre Elodia Ghinescu și Cristian Cioacă, conflictul verbal dintre cei doi soți a degenerat. În acele momente, Cristian Cioacă i-a aplicat Elodiei Ghinescu mai multe lovituri, care i-au cauzat moartea femeii. Ca să își ascundă fapta, Cioacă a dus trupul femeii cu care avea și un copil în cada băii principale, acolo unde l-a tranșat pentru a scăpa mai ușor de urmele crimei.

Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut. S-a constat si lipsa unor obiecte, precum: un cutit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus”, au transmis procurorii în rechizitoriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: