Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani a cheltuit România pentru refugiații ucraineni. Premierul României, despre invazia lui Putin: Sunt crime împotriva umanității

Câți bani a cheltuit România pentru refugiații ucraineni. Premierul României, despre invazia lui Putin: Sunt crime împotriva umanității

Premierul Nicolae Ciucă s-a arătat revoltat și a condamnat Rusia pentru ”crime împotriva umanității și crime de război”. Vineri, premierul României a comparat situația din Ucraina cu cea din Siria.

Câți bani a cheltuit România pentru refugiații ucraineni

„O agresiune inacceptabilă, soldată cu suferințe enorme, cu refugiați care au depășit 2,5 milioane de persoane, cu distrugeri de locuințe, spitale, maternități, grădinițe și școli, similare celor din Groznîi, Alep, le regăsim azi. Toate aceste grozăvii ale războiului le regăsim azi la Mariupol, la Herson, Harkov sau Kiev”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Până acum, statul român a investit 3,4 milioane de euro pentru a ajuta refugiații ucraineni care au ajuns în România.

„România a investit 3,4 milioane de euro în ajutor umanitar și am construit un HUB logistic european pentru ajutor umanitar la Suceava. (..) Este vorba de refugiați, dar si de ucrainenii rămași în țara lor care au nevoie de hrană, de combustibil și de medicamente. Acest hub și celelalte locații și depozite nu fac decât să îi sprijine și să transporte pe teritoriul Ucrainei aceste echipamente si materiale de primă necesitate de care ucrainenii rămași în țară au nevoie”, a declarat premierul.

Premierul Ciucă, despre sprijinul pentru refugiați

Premierul Nicolae Ciucă a mai precizat că România „a strălucit” prin ajutorul acordat refugiaților, ajutor care a fost recunoscut la nivel internațional.

„România a acordat sprijin tuturor. A fost un moment în care România a fost recunoscută de toți liderii lumii. Aș putea spune, fără teama de a greși, că România a strălucit. Și cred că este nevoie să demonstrăm în continuare că putem să strălucim”, a menționat premierul.

Nicolae Ciucă a mai spus că această criză energetică globală „nu este deloc ruptă” de războiul din Ucraina și s-a adăugat la criza refugiaților.

Bogdan Aurescu: Sunt indicii puternice că s-au produs crime de război în Ucraina

Și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat joi că există indicii că Rusia a produs crime de război în Ucraina şi a precizat că România, alături de alte 38 de state, a sesizat Curtea Penală Internaţională, cerând începerea unei anchete în acest sens.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: