Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani a scos din buzunar prima-doamnă pentru ținutele purtate în Germania? Carmen Iohannis a dat din nou lecții de eleganță

Câți bani a scos din buzunar prima-doamnă pentru ținutele purtate în Germania? Carmen Iohannis a dat din nou lecții de eleganță

Carmen Iohannis, tinuta eleganta

Carmen Iohannis surprinde din nou prin eleganță și rafinament. De pildă, zilele acestea, a mers cu șeful statului, Klaus Iohannis la festivitatea de decernare a Premiului „Otto cel Mare”, la Magdeburg, în Germania, unde Prima Doamnă a fost în centrul atenției cu ținutele sale, de o croială aparte.

Carmen Iohannis, îmbrăcată în ținute modeste și rafinate

Prima Doamnă a atras toate privirile pe 14 octombrie, atunci când a mers cu Klaus Iohannis la festivitatea de decernare a Premiului „Otto cel Mare”, la Magdeburg, în Germania. Aici, șeful statului a primit distincţia pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unificare”, iar Carmen Iohannis a schimbat mai multe ținute.

Prima Doamnă a ales să poarte două ținute cu ocazia acestui eveniment. Una de zi, și una de seară. Pe timpul zilei s-a îmbrăcat într-un compleu alb, format din rochie şi pardesiu, realizat din brocart italian şi căptuşit cu mătase. O ţinută semnată de designerul vestimentar ieşean Andreea Tincu, pe care soţia preşedintelui a accesorizat-o cu deja preferaţii săi pantofi escarpin roz şi geantă în aceeaşi nuanţă, informează okmagazine.ro.

Seara, Prima Doamnă a României a schimbat ţinuta. A îmbrăcat o rochie din brocart preţios, cu încrustaţii mătase, care i-a pus în evidenţă silueta. ”Rochia este din brocart preţios, cu încrustaţii mătase.”, a spus designerul Andreea Tincu.

Care a fost prețul rochiilor

Fiecare rochie a costat peste 1200 lei, iar pardesiul 1000 de lei.

”Preţul acestor creaţii este de 1250 de lei pentru fiecare rochie, dar şi 1000 de lei pentru pardesiul cu o croială unică. Ambele piese vestimentare purtate şi de Carmen Iohannis pot fi achiziţionate de către oricine, fiind disponibile şi pe site-ul oficial”, a precizat Andreea Tincu pentru fanatik.ro.

Discursul lui Klaus Iohannis în cadrul evenimentului

„Sunt deosebit de onorat să primesc Premiul „Otto cel Mare”, care are o semnificaţie specială nu numai pentru oraşul Magdeburg şi pentru Germania, ci şi pentru ideea unei Europe unite în jurul valorilor şi idealurilor democratice. Cu atât mai mult mă onorează acest Premiu, cu cât ne aflăm într-un oraş încărcat de istorie, într-o catedrală martoră a trecutului tumultos al Europei, Domul din Magdeburg. Stimate domnule Primar general, stimaţi membri ai Consiliului de Administraţie al Fundaţiei Culturale „Otto cel Mare”, vă mulţumesc pentru acest Premiu!

Stimate domnule Ministru Federal, Heiko Maas, vă mulţumesc pentru cuvintele deosebit de calde adresate în discursul dumneavoastră de Laudatio. Aceste cuvinte mă onorează şi constituie o recunoaştere a ataşamentului României faţă de procesul unificării şi al construcţiei europene. Aş dori să mulţumesc şi organizatorilor, care au făcut posibilă desfăşurarea acestei ceremonii speciale, în condiţiile dificile impuse de pandemia de Covid-19. Doamnelor şi domnilor, Accept acest premiu european în numele compatrioţilor mei români. Susţinerea lor entuziastă pentru cauza europeană, pentru valorile şi principiile care ne unesc în Europa îmi dă încredere să acţionez în continuare pentru ca România să se afle, alături de celelalte state membre, alături de Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene, în centrul procesului de consolidare a proiectului european. Consider acest premiu o reconfirmare a crezului permanent al ţării mele într-o Europă unită în pace şi democraţie. Acest premiu este şi un îndemn pentru mine, personal, de a transmite mai departe cetăţenilor români, tinerilor în primul rând, convingerea că împreună vom reuşi să depăşim multiplele provocări ale lumii de astăzi. Această distincţie oferă prilejul rememorării contribuţiei Împăratului Otto şi dinastiei Ottoniene la istoria medievală europeană Totodată, ea reprezintă o ocazie de a reflecta la provocările cu care ne confruntăm astăzi şi la viitorul Uniunii Europene. Această festivitate are loc în contextul deţinerii de către Germania a Preşedinţiei Consiliului Uniunii. Aşa cum spune motto-ul Preşedinţiei germane, „Împreună pentru redresarea Europei”, unitatea este soluţia la provocările cu care ne confruntăm. Am încredere că eforturile Preşedinţiei germane se vor materializa în avansarea proiectului european, prin soluţii care să aducă beneficii tuturor statelor membre. Totodată, vă asigur că aveţi tot sprijinul României”, a spus președintele țării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: