Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani faci ca taximetrist în România. Care este diferența față de Uber sau Bolt

Câți bani faci ca taximetrist în România. Care este diferența față de Uber sau Bolt

taximetrist

Taximetriștii au o reputație proastă în România. Un taximetrist are propriile reguli de circulaţie, nu îi respectă pe ceilalţi și este agresiv la volan. Unde mai pui că este și obraznic sau nepoliticos uneori cu clienții.

Meseria de taximestrist pare ușoară. Din perspectiva clientului! Te urci în mașină și dus ești. De fapt șoferia este una dintre cele mai solicitante meserii și nici nu se câștigă chiar atât de mulți bani.

Ce salariu are un taximetrist

Câștigurile depind foarte mult de numărul de clienți dar și de noroc și de vreme. Contează foarte mult și bacșișurile de la sfârșitul curselor.

Foarte mulți șoferi pe taximetru preferă să lucreze pe turele de noapte, pentru că transportul public e mai aerisit, comenzile sunt pentru trasee mai lungi, deci mai bănoase, iar clienții pot fi dispuși să-ți lase bacșiș mai mare.

În medie, un taximetrist câştigă pe tură între 220 şi 300 de lei. Astfel, după ce plăteşte dările către firmă, scade consumul de carburant şi cheltuielile personale, precum şi taxele către stat, un taximetrist obţine pe lună între 1.600 şi 2.200 de lei, potrivit playtech.ro.

Cât câștigă un șofer Uber sau Bolt

Aplicațiile de ridesharing, Uber, Bolt, Clever Go, Yango și Taxify, au atras foarte mulți șoferi în ultimul an. Șoferul Uber are în jur de 45 de ani, conduce un autoturism spațios, cu o vechime de maximum 10 ani și motorizare pe benzină și GPL.

Șoferul Uber câștigă atât cât lucrează. Într-o zi normală, un șofer face cam 20 de curse în opt ore parcurgând aproximativ 200 km și încasează un total de 400 de lei.

Din sumele încasate se scad: comisionul Uber de 25%, impozitul (3% pentru PFA) combustibilul (la un consum de 7%) și uzura mașinii (0,23 lei/km). De aici, rezultă un venit net pe zi de 167 de lei pe zi. Într-o luni ar însemna 3340, fără să luăm în calcul zilele de weekend.

Evident, suma poate crește în zilele aglomerate, dacă în oraș se desfășoară anumite evenimente sau dacă sunt condiții meteo severe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: