Redactia.ro
Home » Știri » Firea vrea programul Rabla pentru taximetriști. Care este valoarea tichetului

Firea vrea programul Rabla pentru taximetriști. Care este valoarea tichetului

Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus, marți, în ședința Consiliului General, un program de acordare de eco-vouchere pentru taximetriști, prin programul Rabla.

Șoferii de taxi vor primi vouchere de 3.000 de euro

Astfel, șoferii de taxi în Capitală ar urma să primească 3.000 de euro pentru achiziţionarea unor maşini care nu poluează.

„Aşa cum ştiţi, Capitala dar şi alte câteva oraşe importante din ţară au primit avertisment de infrigement de la Comisia Europeană.

Nu doar de frica sumelor pe care urmează să le plătim dacă se activează infrigementul, dar pentru viaţa şi sănătatea locuitorilor din municipiul Bucureşti, cât şi pentru turiştii care ne vizitează, cred că trebuie să luăm foarte în serios, aşa cum am făcut-o şi în ultimii doi-trei ani problema poluării şi să venim cu proiecte ţintite şi propuneri concrete.

Astăzi propun dezbaterii şi aprobării Consiliului General un proiect de denumit Rabla pentru taximetre.

Este vorba despre acordarea de sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro în lei la cursul BNR tuturor taximetriştilor care deţin în acest moment autoturisme poluante”, a spus Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Edilul Capitalei a mai motivat că un taximetrist ajunge să parcurgă și 150 de kilometri pe zi. Un cetățean care are un autoturism poluant face maximum patru drumuri pe zi în medie, potrivit datelor care i-au fost furnizare de Direcția de Transporturi.

Primarul general a mai spus că din totalul de 10.055 de licenţe pe care le are municipiul Bucureşti, 7.500 sunt legale şi regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase.

Din cele 7.500 de taximetre, 5.500 sunt poluante, de aceea Firea vrea ca din 1 ianuarie 2020 să fie acordate 3.000 de astfel de eco-vouchere pentru taximetre în programul Rabla taxi, urmând ca anul următor să fie acordate şi restul de 2.500 de eco-vouchere.

Proiectul propus de primarul general a trecut de votul consilierilor generali. Acesta a primit 30 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: