Redactia.ro
Home » Homepage » Gabriela Firea introduce vignieta în București și taxa pentru mașinile poluante

Gabriela Firea introduce vignieta în București și taxa pentru mașinile poluante

comisar european

Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, vrea să adopte o serie de măsuri care vor supăra șoferii. Mai exact, edilul e hotărât să introducă taxa pentru mașinile poluante care vor să intre în centrul Capitalei dar și vignieta.

Gabi Firea a anunțat, miercuri, punerea în dezbatere a acestui proiect de hotărâre, care ar urma să intre în vigoare din anul 2020. Pe lângă faptul că prevede interzicerea autoturismelor non Euro, Euro 1 și Euro 2 în centrul Bucureștiului, șoferii mașinilor care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov vor plăti o taxă (vinietă) pentru a tranzita orașul. Prețul acesteia va fi de 1900 de lei anual, scrie Digi24.

Astfel, conform proiectului inițiat de Gabriela Firea, pentru autoturismele înmatriculate în alte orașe sau state care tranzitează Capitala, prețul vinietei electronice Oxigen-B va fi de 10 lei pe zi, sau de 1900 de lei anual.

Autoturismele care au normă de poluare non Euro, Euro 1 sau Euro 2 vor fi complet interzise în centrul Bucureștiului. Zonele ar putea fi Piața Victoriei, Ștefan cel Mare, Șincai, Bd. Libertății, Str. Presei, Str. Mihai Eminescu, Bd. Nerva Traian, Calea Șerban Vodă, Calea 13 Septembrie, Str. Izvor, dar și alte câteva străzi, notează Libertatea.

Pentru autovehiculele care au normă de poluare Euro 3, accesul în centrul orașului va fi permis numai după achiziționarea unei viniete electronice în valoare de 75 lei/lună sau 900 de lei pe an. Mașinile care au normă de poluare Euro 4,5 și 6 și hibrid sau electrice au acces pe toate drumurile din București.

De la plata vinietei sunt exceptate autovehiculele care aparțin serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență. Amenda pentru cei care nu respectă prevederile este de la 1500 de lei la 2000 de lei.

Proiectul ar urma să fie supus votului Consiliului General al Capitalei în luna septembrie, iar dacă va fi adoptat va intra în vigoare din ianuarie 2020.

Urmăriți ședința de miercuri, 14 august, mai jos!

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: