Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani încasa din cele DOUĂ salarii chirurgul Florin Săvulescu, șef de secție în Spitalul Militar din București. I s-au găsit în birou bani și bijuterii în valoare de 300.000 de euro

Câți bani încasa din cele DOUĂ salarii chirurgul Florin Săvulescu, șef de secție în Spitalul Militar din București. I s-au găsit în birou bani și bijuterii în valoare de 300.000 de euro

Câți bani încasa din cele DOUĂ salarii chirurgul Florin Săvulescu, șef de secție în Spitalul Militar din București. El a fost prins cu bani și bijuterii în valoare de 300.000 de euro

Iată ce salarii încasa medicul chirurg Florin Săvulescu, șef de secție în Spitalul Militar din București, care a fost prins de DNA cu bani și bijuterii în valoare de 300.000 de euro în birou. Doctorul este în momentul de față sub control judiciar. Oricât de ciudat ar suna asta, de-a lungul timpului, doctorul a fost „avertizat” de colegi să înceteze să mai ceară mii de euro pentru a face intervenții pentru micșorarea stomacului.

Câți bani încasa din cele DOUĂ salarii chirurgul Florin Săvulescu, șef de secție în Spitalul Militar din București. I s-au găsit în birou bani și bijuterii în valoare de 300.000 de euro

Medicul Florin Săvulescu, care este cadru militar activ, are 60 de ani. El este acuzat că a primit de la mai multe persoane bani și bijuterii pentru intervenții chirurgicale și examene de specialitate. Șeful Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central este în momentul de față pus sub control judiciar în urma acuzațiilor aduse de DNA.

Culmea e că medicul acuzat încasa două salarii, unul de la Spitalul Militar, celălalt ca profesor, de la Universitatea Titu Maiorescu, cu care ajungea la aproape 50.000 de euro pe an. Valoarea însumată a banilor și bijuteriilor găsite la el în birou este de șase ori mai mare. Jurnaliștii de la Libertatea au scris că în biroul medicului din Spitalul Militar din București au fost găsiți bani și bijuterii în valoare totală de 300.000 de euro, conform unor surse din spital.

Medicul ar fi cerut câte 3.000 de euro pentru a face intervenții pentru micșorarea stomacului și, oricât de ciudat ar suna asta, el ar fi fost avertizat de colegi să înceteze de-a lungul timpului, dar evident nu a făcut-o.

„În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență menționat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora”, anunță DNA, într-un comunicat.

Ce apare în declarația de avere a medicului Florin Săvulescu

Din cea mai recentă declarație de avere a chirurgului Florin Săvulescu reiese că a încasat într-un an un salariu de 183.000 de lei de la Spitalul Militar, la care se adaugă 50.000 de lei/pe an, salariu de profesor al Universității „Titu Maiorescu” din București. Un total de 233.000 de lei pe an (46.000 de euro), adică aproape 19.500 de lei/lună – circa 3.900 de euro, a scris Antena3.

Florin Săvulescu deține 7 depozite bancare în valută, care cumulează aproximativ 110.000 de euro. Patru dintre depozite, care însumează 80.000 de euro, au fost deschise în 2019, iar în 2018 și-a achiziționat și un autoturism Mercedes GLK. Al doilea autoturism pe care-l deține, un Audi Q5, l-a cumpărat în 2009. Chirurgul mai deține două apartamente, dobândite prin moștenire și 25% cotă parte dintr-o casă din Voluntari, primită ca donație. Medicul nu a declarat nimic la rubrica metale prețioase, bijuterii și obiecte de artă, a mai relatat sursa menționată anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: