Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani încasează România după calificarea în optimi la EURO 2024

Câți bani încasează România după calificarea în optimi la EURO 2024

Seara trecută, România a trăit o adevărată sărbătoare fotbalistică, reușind să se califice în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal, EURO 2024, după o remiză cu Slovacia, scor final 1-1. Acest rezultat a reprezentat nu doar o performanță sportivă remarcabilă, ci și o realizare financiară impresionantă pentru Federația Română de Fotbal (FRF), datorită premiilor substanțiale oferite de UEFA.

O performanță istorică

Calificarea în optimile de finală marchează un moment istoric pentru Naționala României, fiind pentru prima dată în 24 de ani când echipa reușește să ajungă în această fază a competiției. Ultima dată când România a avansat în fazele eliminatorii ale unui Campionat European a fost în 2000, iar această realizare recentă este cu atât mai specială pentru jucători, staff și suporteri.

Prime substanțiale de la UEFA

Pe lângă gloria sportivă, FRF va beneficia de recompense financiare semnificative din partea UEFA. Pentru calificarea în optimile de finală, FRF va primi 1,5 milioane de euro. De asemenea, pentru rezultatele din faza grupelor, suma totală primită va fi suplimentată. Remiza cu Slovacia aduce încă 500.000 de euro, iar victoria convingătoare împotriva Ucrainei, cu scorul de 3-0, asigură un alt milion de euro.

Detalii financiare și perspective

Sistemul de premiere al UEFA pentru EURO 2024 este structurat astfel:

Victorie în grupă: 1 milion de euro
Egal în grupă: 500.000 de euro
Calificare în optimi: 1,5 milioane de euro
Calificare în sferturi: 2,5 milioane de euro
Calificare în semifinale: 4 milioane de euro
Prezență în finală: 5 milioane de euro
Câștigarea turneului: 8 milioane de euro
Participare la turneu: 9,25 milioane de euro

În cazul unei eventuale calificări în sferturile de finală, suma primită de FRF se va mări la 2,5 milioane de euro. Dacă performanțele echipei vor continua să fie la același nivel, sumele pot crește exponențial, ajungând până la 8 milioane de euro în cazul câștigării trofeului.

Sărbătoare națională

Bucuria calificării a fost resimțită în întreaga țară. La Frankfurt, peste 30.000 de suporteri români au creat o atmosferă electrizantă pe stadion, în timp ce în București și alte orașe din România, oamenii au ieșit pe străzi pentru a celebra. La Wurzburg, unde echipa este cazată, sute de fani s-au adunat în fața hotelului pentru a-și întâmpina favoriții.

Momente de neuitat

Florinel Coman, Denis Alibec și căpitanul Nicolae Stanciu au fost printre cei care au ieșit să salute mulțimea. Aceștia s-au alăturat fanilor în cântări și dansuri, momentul culminant fiind interpretarea melodiei „Made în România”, care a devenit deja un imn al echipei. Chiar și cei mai rezervați dintre jucători, precum Drăguș, Moldovan Rațiu, Târnovanu și Mihăilă, s-au alăturat petrecerii, creând o comuniune deosebită între echipă și suporteri.

Următorul adversar: Olanda

După remiza cu Slovacia, România și-a aflat adversara din optimile de finală. Echipa va înfrunta Olanda, marți, 2 iulie 2024, pe Allianz Arena din Munchen. Meciul se anunță a fi o adevărată provocare, dar jucătorii și staff-ul sunt pregătiți să dea tot ce au mai bun pentru a continua parcursul impresionant la acest turneu.

Așteptări și speranțe
Optimismul este la cote înalte atât în rândul echipei, cât și al suporterilor. Fiecare pas înainte în această competiție nu doar că aduce satisfacții imense din punct de vedere sportiv, dar contribuie și la îmbunătățirea imaginii fotbalului românesc pe scena internațională. Suporterii sunt nerăbdători să vadă ce le rezervă următoarele meciuri și să continue să-și susțină echipa cu aceeași pasiune și devotament.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: