Redactia.ro
Home » Știri » Câţi bani pierde România prin neintrarea în Spațiul Schengen? Anunţul ministrului Economiei: „O astfel de decizie înseamnă…”

Câţi bani pierde România prin neintrarea în Spațiul Schengen? Anunţul ministrului Economiei: „O astfel de decizie înseamnă…”

GALERIE FOTO (2) Câţi bani pierde România prin neintrarea în Spațiul Schengen? Anunţul ministrului Economiei: „O astfel de decizie înseamnă...”

Câţi bani pierde România prin neintrarea în Spațiul Schengen? Iată anunțul ministrului Economiei!

Câţi bani pierde România prin neintrarea în Spațiul Schengen?

România pierde 10 miliarde euro anual, conform ministrului Economiei, Florin Spătaru, după votul negativ al Austriei și al Olandei pentru aderarea la Spațiul Shengen.

„O astfel de decizie înseamnă 10 miliarde de euro pe care economia România i-ar putea pierde prin neintrarea în Schengen şi aproximativ 1,5 miliarde de euro pe care îi plăteşte orice cetăţean sau orice companie care trebuie să tranziteze graniţele, neintrând în Schengen.

O decizie care ar fi trebuit să fie tehnică s-a transformat într-o decizie care, din punctul meu de vedere, contravine acelui principiu al solidarităţii de care de care ar trebui să dăm dovada în acest moment. Cred că sunt nişte costuri pe care le plătim de foarte mulţi ani, pentru că, tehnic vorbind, noi am îndeplinit aceste condiţii de foarte mult timp.

Vă daţi seama că aceste sume care ar fi trebuit să intre în bugetul României sunt necesare. De aceea, probabil că următoarea etapă va fi să vedem cum vom face ca o parte din aceste costuri totuşi să-i să fie alocate României, pentru că economia are nevoie de aceste fonduri”, a spus ministrul la Digi 24.

Klaus Iohannis: „România nu se oprește aici. Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge”

Klaus Iohannis a reacționat în mediul online, în urmă cu puțin timp, pentru a le oferi românilor perspectiva de viitor a României. Acesta a explicat că Aderarea la Schengen este obiectivul național strategic și nu se va opri până când România nu îl va atinge:
„Lipsa consensului de astăzi în ceea ce privește aderarea României la Schengen, pe fondul opoziției Austriei, este profund nedreaptă pentru țara noastră și cetățenii români.
România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre și instituțiilor europene.
Un singur stat membru a ales să ignore aceste realități și să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil și dificil de înțeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic.
România va continua să acționeze cu responsabilitate, hotărâre și bună credință în direcția consolidării securității interne a Uniunii Europene, așa cum a făcut-o și până acum.
Mulțumesc tuturor statelor membre și Comisiei Europene care, recunoscând meritele României în securizarea frontierei externe a UE și în consolidarea proiectului european, au susținut aderarea țării noastre. Sprijinul și solidaritatea exprimate azi au fost impresionante, reconfirmând aprecierea de care se bucură România în plan european.
Dragi români, România nu se oprește aici!
Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge”

Sursa foto: playtech.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: