Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani primesc angajații BT, CEC Bank, BCR, ING sau BRD. Ce bancă își plătește muncitorii regește

Câți bani primesc angajații BT, CEC Bank, BCR, ING sau BRD. Ce bancă își plătește muncitorii regește

În lumea financiară din România, există un interes crescând pentru a descoperi care sunt băncile care oferă cele mai generoase salarii angajaților lor. Printre băncile preferate de către români se numără Banca Transilvania și CEC Bank, instituții bancare cu care mulți au conturi și carduri. Cu o gamă variată de oferte și opțiuni pentru clienți, aceste bănci sunt adesea alese atunci când vine vorba de deschiderea unui cont bancar sau solicitarea unui împrumut.

Cu toate acestea, puțini s-au gândit vreodată la nivelul salariilor angajaților acestor bănci. Recent, o analiză realizată recent a dezvăluit câteva aspecte surprinzătoare legate de nivelul salariilor oferite de aceste instituții financiare.

Ce salarii au angajații băncilor din România

Cu privire la dimensiunea activelor, Banca Transilvania se situează în fruntea clasamentului ca cea mai mare bancă din România. De asemenea, este cel mai mare angajator din industria bancară, având în total 9.199 de angajați. Locurile următoare sunt ocupate de BRD Groupe Société Générale, cu 5.833 de angajați, și CEC Bank, care are în total 5.310 de angajați.

Conform analizei realizate de sursa citată, se constată că cel mai mic salariu mediu brut din industria bancară este oferit de către CEC Bank. În schimb, situația este mult mai favorabilă la Banca Transilvania și ING Bank.

Câți bani primesc angajații BT, CEC Bank, BCR, ING sau BRD

Într-un clasament al salariilor oferite de băncile din România, se observă că Banca Transilvania și ING Bank se află în frunte, în timp ce CEC Bank se situează la coada clasamentului. Conform aceleiași surse, salariul mediu brut oferit de către CEC Bank este de 7.694 de lei, o sumă aproape de două ori mai mică decât cea oferită angajaților ING Bank, conform datelor din head office. ING se distinge ca lider pe piața muncii în ceea ce privește salariile.

Banca Transilvania, BCR și BRD sunt alte bănci care oferă salarii competitive. La Banca Transilvania, salariul mediu brut lunar se ridică la 12.715 lei, la BCR la 13.072 lei, iar la BRD la 10.604 lei. ING Bank oferă un salariu mediu brut de 15.000 de lei, în timp ce la Raiffeisen Bank acesta se ridică la 11.425 lei.

De asemenea, Vista Bank și Exim Bank sunt bănci care se remarcă prin salarii generoase, având un salariu mediu brut de 14.485 lei, respectiv 12.998 lei. În schimb, CEC Bank se situează la coada clasamentului în ceea ce privește nivelul salariilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: