Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani primește un preot pentru a cununa religios un cuplu, în 2022. Ce condiții trebuie să îndeplinească mirii

Câți bani primește un preot pentru a cununa religios un cuplu, în 2022. Ce condiții trebuie să îndeplinească mirii

Cum s-a îmbrăcat Sofia, fiica ACâți bani primește un preot pentru a cununa religios un cuplu, în 2022ndreei Bănică, la un eveniment monden.

Câți bani primește un preot pentru a cununa religios un cuplu, în 2022. Este perioada în care tinerii își unesc destinele în fața lui Dumnezeu, iar preoții abia mai fac față cererilor de a oficia cununii. Ce sumă de bani trebuie să plătești dacă vrei să te cununi și ce alte lucruri trebuie să pună la punct mirii.

Câți bani primește un preot pentru a cununa religios un cuplu, în 2022. Ce condiții trebuie să îndeplinească mirii

Cununia reprezintă renașterea spirituală ce permite întemeierea unei familii. Slujba trebuie oficiată de un preot, care se spune că este trimisul lui Dumnezeu pentru a uni destinele celor îndrăgostiți. După doi ani de pandemie, numărul tinerilor care vor să se căsătorească a crescut, iar preoții abia fac față cererilor. Reprezentanții bisericii îi sfătuiesc pe proaspeții însurăței să-și facă programare cu cel puțin trei luni înainte.

Dacă vrei să îți unești destinele în fața lui Dumnezeu, trebuie să știi câti bani încasează un preot pentru a oficia cununia. În cazul în care vreți să faceți cununia religioasă la o biserică mică, trebuie să știti că taxa de cununie începe de la 500 de lei. Pentru o nuntă organizată într-o biserică mare, mirii trebuie să scoată din buzunar o sumă de până la 2,500 de lei, potrivit Gândul.ro. De asemenea, mirii trebuie să suporte și costurile pentru alte servicii, precum un cor sau adunarea mai multor preoți. Aceste servicii valorează în jur de 300 de lei, dar pot și mai mari, în funcție de biserică.

Ce responsabilități au mirii înainte de cununie

Înainte de a se cununa, mirii trebuie să se spovedească și să se împărtășească. Atunci când merg la preot, aceștia trebuie să aibă la ei certificatul de căsătorie eliberat în urma cununiei civile. Totodată, nașii trebuie să fie botezați și cununati in mod ortodoc. În general, costurile de la biserică sunt acoperite de miri, dar în unele cazuri nașii se oferă să suporte cheltuielile cu pricina.

Documentele necesare pentru cununia civilă sunt:

  • actul de identitate al viitorilor soți, în original și în copie;
  • certificatul de naștere al viitorilor soți, în original și în copie;
  • certificatul prenupțial – acesta este un certificat medical care atestă starea de sănătate a mirilor, este valabil 14 zile calendaristice de la data emiterii și trebuie obligatoriu să conţină menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători. dacă unul din soți a mai fost căsătorit anterior,
  • trebuie aduse și documentele în original și copie (traduse și legalizate, dacă e cazul) din care să reiasă că a fost desfăcută căsătoria anterioară și că persoana se poate căsători din nou (actul de divorț sau un certificat de deces al fostului soț, în funcție de situație);
  • declarație din care să rezulte că cei doi soți nu cunosc niciun motiv de natură legală care să împiedice încheierea căsătoriei.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: