Redactia.ro
Home » Stil de viață » Câți bani se dau la botez și la nuntă în 2022. De ce trebuie să ții cont

Câți bani se dau la botez și la nuntă în 2022. De ce trebuie să ții cont

Vara aceasta a fost sezonul nunților și a botezurilor, din ultimii doi ani, de când pandemia a pus frână distracției. Iată că mulți nu mai cunosc sumele care se pun în plic și nu de puține ori se tem că au pus prea puțini bani, la dar. Iată cât trebuie să oferi atunci când ești invitat la un astfel de eveniment!

Câți bani se dau la botez și la nuntă în 2022

Inflația și-a spus cuvântul în ultimul timp, însă faptul că aceasta a ajuns la 15% nu ne scutește de darul pe care trebuie să-l oferim la evenimente precum nunți și botezuri.

Pentru un botez, suma se ridică la aproximativ 1.000 de lei de cuplu, dar poate varia în funcție de nivelul de rudenie, de interacțiune, dar și de factori precum locația, meniul.

Pentru o nuntă, suma se ridică la aproximativ 1.200 de lei de cuplu. Pentru a nu exista probleme, suma dăruită se poate calcula simplu. Se înmulțește prețul meniului cu 2. Ca de exemplu, dacă meniul a costat 300 de lei, darul minim trebuie să fie de 600 de lei de persoană, potrivit a1.ro.

De ce trebuie să ții cont când oferi bani la botez sau la nuntă

Părinții, bunicii, frații să verișorii ar trebui să contribuie în plus la dar, față de restul invitaților. Potrivit unor analize de pe piață, nașii sunt cei mai puțin avantajați, deoarece ei oferă cei mai mulți bani, deoarece ocupă un loc de cinste în cadrul unui botez.

În cazul în care evenimentul se petrece în provincie și nu în București, suma poate scădea. Asemenea se procedează și cu localul ales pentru eveniment, deoarece unele sunt de lux (darul crește), iar altele sunt saloane de evenimente mai restrânse (darul va mai scădea).

Darul poate crește și în funcție de numărul de meniuri cerute, în cazul în care nu mergi doar cu partenerul de viață, ci și cu micuții voștrii, relatează Cancan.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: