Redactia.ro
Home » Stil de viață » Câţi bani trebuie să scoţi din buzunar dacă vrei numere preferenţiale? Tarife pentru 2021

Câţi bani trebuie să scoţi din buzunar dacă vrei numere preferenţiale? Tarife pentru 2021

Numere preferentiale

Anul 2021 se apropie cu pași repezi, iar șoferii care au autoturisme pe care vor să le înscrie sunt interesați să afle cât vor plăti în noul an pentru aceste servicii. Iată cât costă numerele preferențiale la o mașină, pentru anul 2021.

Numere preferențiale 2021. Cât plătește un șofer care vrea să schimbe numerele mașinii

Numerele preferențiale de la mașini sunt o modalitate de a te face cunoscut sau de a putea să te recunoască alții. Este un serviciu foarte apreciat și tocmai de aceea o mulțime de români vor să apeleze la fel. Dar cum pentru ceva special se plătește, și pentru serviciul de numere preferențiale șoferii trebuie să scoată bani în plus.

În ceea ce privește numerele de mașină pentru România, acestea au doar trei litere, două cifre și identificarea județului, așa că acolo poate exista o poreclă sau o prescurtare a numelui, de exemplu.

Tariful pentru numerele preferențiale a fost deja stabilit pentru anul 2021. Așadar șoferii interesați pot urmări secțiunea de mai jos, în care Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor explică ce sume vom trebui să plătim.

Iată ce se arată pe site-ul drpciv, referitor la numerele de înmatriculare.

Cât plătești pentru numerele preferențiale de la anul

Taxe pentru plăcuțe cu număr de înmatriculare, atribuire număr preferential, păstare număr

Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal în contul trezoreriei statului (vezi lista conturi – unitati teritoriale) sau numerar la ghiseu odată cu depunerea documentelor.

20 lei/placă tip A – plăci normale cu dimensiunea 110 x 520mm, folosite pentru toate autovehiculele (2 plăci – 40 lei).

23 lei/placă tip B -plăci de formă dreptunghiulară cu dimensiunea 200x340mm (descrise și ca ”pătrate”), folosite doar pentru partea din spate a remorcilor sau a vehiculelor 4 x 4, dacă au un astfel de spațiu prevăzut din construcție.

17 lei/placă tip C – plăci folosite doar pentru motociclete, dimensiunea de 130×240 mm.

45 lei/operatiune – atribuire numar preferential: atribuirea unei combinații a numărului de înmatriculare, la alegerea solitantului la care se adaugă și valoarea plăcilor cu număr de înmatriculare (tip A,B sau C).

30 lei/operațiune – păstrare număr: păstrarea combinației numărului de înmatriculare înainte de înstrăinarea vehiculului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: