Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani vor primi muncitorii din Sri Lanka, angajați acum la Jucu. Ce condiții vor avea

Câți bani vor primi muncitorii din Sri Lanka, angajați acum la Jucu. Ce condiții vor avea

Muncitori alungati

Muncitorii din Sri Lanka care au fost concediați și alungați din Botoșani după ce unul dintre ei a fost diagnosticat cu noul coronavirus, au ajuns în această dimineață la Cluj. Cei 32 de angajați au lucrat într-o fabrică de confecții.

Câți bani vor primi muncitorii din Sri Lanka, angajați acum la Jucu

Muncitorii din Sri Lanka, care au fost concediați de la o fabrică de confecții din Botoșani, după ce unul dintre ei a fost testat pozitiv cu noul coronavirus au ajuns în această dimineață în Cluj.

Muncitorii din Sri Lanka, care au fost concediați de la o fabrică de confecții din Botoșani, după ce unul dintre ei a fost testat pozitiv cu noul coronavirus au ajuns în această dimineață în Cluj.

Carmen Petcu, directorul fabricii DeLoghin a precizat că toți muncitorii din Sri Lanka vor învăța și vor avea funcții auxiliare.

Câți bani vor primi singalezii la noua fabrică?

Întrebată de ce a ales să-I angajeze, Carmen Petcu a afirmat că este un gest de omenie, pentru a-I ajuta pe aceștia oameni.

Este cel mai potrivit exemplu ca românii care pleacă în străinătate la muncă în condiții pe care nu le cunosc, în situații pe care nu le gestionează cum trebuie, să înțeleagă că în România se găsește de lucru în condiții corecte, de respect și siguranță,’ a declarat aceasta.

Conform acesteia, muncitorii vor fi cazați la o pensiune din județul Cluj, iar contractele de muncă vor avea o durată de un an.
Singalezii vor primi tichete de masă și salarii cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei.

Muncitorii din Sri Lanka au ajuns în urmă cu câteva zile la aeroportul Otopoeni, transportul cu două autocare fiind organizat de prefectura Botoșani.

Spre Sri Lanka zborurile nu erau pregătite în ziua în care au ajuns aceștia la aeroport, și pentru că nu aveau bilet, autoritățile nu le-a permis să rămână în aeroport.

Loading...