Redactia.ro
Home » Știri » Opt muncitoare românce, luate la muncă în Italia cu avionul privat. Patronul spune că sunt indispensabile

Opt muncitoare românce, luate la muncă în Italia cu avionul privat. Patronul spune că sunt indispensabile

Opt muncitoare românce duse la muncă cu avionul

Gest neașteptat în plină pandemie de coronavirus. Un patron al unei vinării din Italia a închiriat un avion privat pentru a le aduce la muncă pe opt femei din România, care munces sezonier acolo de mai bine de zece ani.

Opt muncitoare românce, luate la muncă în Italia cu avionul privat

Cel care a comis acest gest, pentru care a atras multe laude, dar la fel de multe critici este Martin Foradori Hofstätter, deținătorul cramei Tramin, care este recunoscută întoată lumea pentru Pinot Nero și Gewürztraminer.

El însuși își califică gestul drept unul nebunesc, dar spune că a trebuit să ia această decizie, pentru că altfel, costurile ar fi fost mult mai mari iar pierderile foarte îmsemnate. Așa că după ce cele opt femei au fost întoarse din Ungaria, în drumul lor spre Peninsulă, patronul cramei a luat decizia de a închiria un avion privat pentru a le aduce la muncă.

A fost un gest pe care îl pot numi nebunesc. Să trimiți un avion în Europa pentru a recupera mâna de lucru, nu cred că l-a mai făcut nimeni înainte. Am avut noroc apoi cu acest om de afaceri din Alto Adige, care ne-a pus la dispoziție avionul personal pentru această misiune de salvare din România”, a povestit Martin Foradori Hofstätter.

Româncele sunt indispensabile pentru crama italianului și de aceea a făcut acest gest

El spune despre muncitoarele românce că sunt indispensabile, fiind un grup de doar zece femei ce știu meseria aceasta fină și au cunoștintele necesare pentru a o face. Din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive, cele opt românce nu mai puteau ajunge la locul lor de muncă, unde merg de mai bine de un deceniu. Coronavirusul i-a stricat toate planurile lui Martin Foradori, dar acesta a găsit rapid o soluție: femeile au fost luate din Cluj și duse în Italia, cu un avion privat.

Martin Foradori spune că femeile au toate condițiile asigurate, și mai mult decât atât ele nu trebuie să plătească chiria.

„Aceste doamne sunt angajate oficial, noi le punem la dispoziție un apartament, nu trebuie să plătească chiria, nu trebuie să plătească nici curentul, nu trebuie să plătească apă, încălzire. Totul este oferit de firmă”, a declarat Martin Foradori Hofstätter.

După ce au ajuns în Italia, româncele au petrecut 14 zile în carantină, așa cum prevede legea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: