Redactia.ro
Home » Stil de viață » Câţi lei te costă dacă vrei să îţi încarci maşina electrică în Bucureşti

Câţi lei te costă dacă vrei să îţi încarci maşina electrică în Bucureşti

masina electrica

Mașinile electrice sunt foarte scumpe, dar investiția este amortizată datorită faptului că ea nu folosește carburant obișnuit, ci are nevoie doar de curent electric pentru a funcționa. Cum numărul acestora s-a tot înmulțit, acum încărcarea nu mai este gratuită, așa cum era la început.

Cât costă dacă vrei să îţi încarci maşina electrică în Bucureşti

Mașinile electrice au început să capete popularitate în țara noastră, iar odată cu acest lucru încărcarea unor asemenea autovehicule nu mai este gratuită. Este important ca cei care vor să își cumpere o mașină electrică sau care dețin deja una, să știe unde este cel mai ieftin să „își facă plinul”.

Un dezavantaj foarte cunoscut al mașinilor electrice este acela că nu au o autonomie mare, astfel că trebuie încărcate destul de des. Iar acest lucru nu înseamnă altceva decât o cheltuială mai mare pentru proprietar, mai ales că sunt destul de puține opțiuni în ceea ce privește alimentarea mașinilor electrice.

Există încă în țara noastră stații de încărcate gratuite sau cu prețuri foarte mici, dar acestea sunt „vânate” de cei care le cunosc și își lasă mașinile la încărcat peste noapte.

Unde îți poți încărca mașina electrică

Există mai multe locuri în care o persoană care deține o mașină electrică își poate alimenta autoturismul. De exemplu, benzinăria Mol a început să ceară bani pentru încărcarea mașinilor electrice. Există două variante, cea de încărcare normală 22kWh (AC – Type 2), ce costă 29 de lei și de 44 de lei pentru încărcare rapidă 50kWh (DC – CCS, CHAdeMO).

Cea mai mare stație de încărcare este în parcările Kaufland. Utilizarea acesteia este gratis, dacă aceasta este folosită o singură dată pe zi. Pentru a doua încărcare, tarifele sunt de 1,45 lei/încărcare AC sau 1,95 lei/încărcare DC. Există și alte stații în care autoturismele electrice se potr încărca, iar acestea funcționează după prețul pe kWh. Prețul este de 1 kWh este 0,5 lei.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: