Redactia.ro
Home » Coronavirus » Câți români au imunitate la COVID-19. Cifrele anunțate de Ministrul Sănătății

Câți români au imunitate la COVID-19. Cifrele anunțate de Ministrul Sănătății

covid-19

Doar 4% dintre români sunt imuni la Covid-19, arată ultimele date analizate de DSP-uri și Institutul de Sănătate Publică, după interpretarea analizelor a aproape 8.000 de persoane.

Față de primele cifre, numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi la coronavirus a crescut cu aproape 2%. Dar rata de imunitate la Covid-19 în România este foarte mică, față de Suedia, care are 16% din populaţie imunizată.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat într-un interviu că în prima etapă, au fost analizate serurile provenite de la 4.000 de persoane, iar în cea de-a doua etapă a studiului național, au fost recoltate probe de la aproape 13.000 de persoane.

„Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate, la nivel de INSP, 7.832, din care doar 303 sunt pozitive, de unde o rată de imunizare de 3,86%. Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat 5-6% imunizarea. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică în acest moment ca procent”, a spus Tătaru la Europa FM.

Datele oficiale arată că până la data de 2 septembrie în România au fost confirmate 89.891 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 38.701 pacienți au fost declarați vindecați și 11.392 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Imunitatea pacienților cu Covid-19 dispare după câteva săptămâni

Cifrele oferite de autorități cu privire la imunitatea în fața virusului din China sunt cu atât mai îngrijorătoare, cu cât imunitatea de la anticorpii anti-COVID-19 dispare după doar câteva săptămâni, potrivit studiilor.

Tot mai multe studii demonstrează că oamenii încep să-și piardă orice imunitate la noul coronavirus în câteva săptămâni după ce au fost infectați – mai ales dacă au simptome ușoare sau sunt asimptomatici. O echipă de cercetători de la Universitatea din California Los Angeles au descoperit o scădere rapidă a anticorpilor – proteinele sistemului imunitar care ajută la oprirea virusurilor de la infectarea celulelor din organism. În medie, nivelurile de anticorpi au scăzut la jumătate la fiecare 36 de zile, potrivit CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: