Redactia.ro
Home » Coronavirus » Coronavirus: Anticorpii pot disparea destul de repede

Coronavirus: Anticorpii pot disparea destul de repede

GALERIE FOTO (2) anticorpi Covid-19

Anticorpii SARS-CoV-2 dispar destul de repede .Urmărind îndeaproape rezultatele testelor serologice succesive efectuate la persoane infectate cu SARS-Cov-2, cercetătorii au descoperit ca răspunsul imun al acestora este maxim după apariția simptomelor, dar scade in doua-trei luni. Astfel, persoanele care s-au recuperat din Covid-19 isi pot pierde anticorpul împotriva bolii în câteva luni, cu riscul de a fi reinfectate ulterior.

Testele serologice ar trebui sa se distingă de testele RT-PCR

teste Covid-19
Testele pot determina dacă o persoana a fost expusa coronavirusului

Acestea sunt necesare pentru a înțelege mai bine expunerea populației la SARS-Cov-2 încă de la începutul epidemiei.

Aceste teste pot determina dacă o persoana a fost expusa coronavirusului, prin identificarea prezentei în corp a anticorpilor produși în urma infecției, știind ca și persoanele asimptomatice pot fi astfel identificate. Cu toate acestea, este încă dificil sa știi exact durata unei astfel de imunități cât timp sunt prezenți anticorpii în organism ? Cantitatea este aceeași în funcție de pacienți ?

Existenta unei protecții definitive în urma unei infecții nu este încă garantata. Un nou studiu realizat de cercetătorii de la King’s College London susține ca imunitatea va dispărea după câteva luni. O constatare publicata pe site-ul Medrxiv care nu pune în discuție posibilitatea imunității colective în cadrul populației și care ar face dificilă dezvoltarea unui vaccin pe termen lung.

Cercetătorii au examinat nivelurile de anticorpi a peste 90 de pacienți și angajați din străinătate intre martie și iunie

Studiul a avut loc în Guy’s and St Thomas’NHS Foundation Trust, pe 64 de pacienți cu Covid-19 și 6 angajați care au testat pozitiv virusul și alți 31 de membri ai personalului care s-au oferit voluntari pentru teste periodice de anticorpi. Rezultatele arata ca unele persoane care au dezvoltat anticorpi a atins maxim trei săptămâni după debutul simptomelor și apoi a scăzut. Astfel doar 16,7% dintre participant au avut încă un val ridicat de neutralizare a anticorpului a 65 de zile de la debutul simptomelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: