Redactia.ro
Home » Știri » Transmiterea COVID-19 de către persoanele asimptomatice diferă. Explicațiile epidemiologului Molnar Geza

Transmiterea COVID-19 de către persoanele asimptomatice diferă. Explicațiile epidemiologului Molnar Geza

Transmiterea COVID-19 de către persoanele asimptomatice diferă

Epidemiologul Molnar Geza a explicat de ce persoanele infectate cu coronavirus dar asimptomatice, transmit diferit virusul. Conforma specialistului, transmiterea coronavirusului de la o astfel de persoană este foarte redusă.

Transmiterea COVID-19 de către persoanele asimptomatice diferă. Explicațiile epidemiologului Molnar  Geza

Specialistul Molnar Geza a explicat la Digi24 de ce transmiterea coronavirusului de către persoanele asimptomatice este diferită.

Potrivit epidemiologului, în primele trei, patru zile de la infectare, transmiterea de la o persoană asimptomatică va fi redusă. În schimb, după a cincea zi, transmiterea va fi destul de accentuată.

Începem să ajungem la vârf. După două, trei săptămâni trebuie în mod biologic să urmeze începere descreșterii morbidității care va avea o durată probabilă de 30, 35 de zile, în descreștere, nu cu dispariția virusului, ci cu dispariția stărilor epidemice din diferite județe, a spus epidemiologul Molnar Geza.

Potrivit acestuia, situația de la Brașov, Prahova și Dâmbovița a fost scăpată de sub control, deoarece creșterea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a dus la producerea focarelor de infecție.

Mai mult, epidemiologul afirmă că asimptomaticii joacă un rol foarte important în trasmiterea coronavirusurului. Acesta susține că lumea științifică împarte perioada de asimptomatic în trei etape.

După a patra, a cincea zi și până în a opta a noua zi, transmiterea este accentuată virusul a avut timp suficient să se multiplice în cavitatea oro-faringiană și, prin rezistența naturală a organismului – tânăr sau sănătos – înmulțirea are loc, dar nu are loc debutul simptomatologic care să necesite prezentarea la spital. Asta este perioada cea mai periculoasă”, a spus epidemiologul.

Starea de alertă va fi prelungită

Nelu Tătaru a precizat marți seara, că starea de alertă va fi prelungită, iar persoanele asimptomatice vor fi internate în spital 48 de ore, apo vor fi izolate la domiciliu timp de 14 zile.

Referitor la legea carantinei, ministrul sănătății a declarat că aceasta se referă la sănătatea publică în condiții de risc epidemiologic și biologic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: