Redactia.ro
Home » Știri » Cauzele incendiului de la Prosper Plaza București: ”S-au autoevacuat 200 de persoane din centrul comercial”

Cauzele incendiului de la Prosper Plaza București: ”S-au autoevacuat 200 de persoane din centrul comercial”

Cauzele incendiului de la Prosper Plaza București

Cauzele incendiului de la Prosper Plaza București. Un incendiu devastator s-a produs marți, la centrul comercial Prosper Plaza din București. Peste 200 de persoane au fost evacuate și, din cauza fumului, autoritățile au transmis un mesaj RO-ALERT. În doar două ore, mall-ul s-a făcut scrum.

Cauzele incendiului de la Prosper Plaza București: ”S-au autoevacuat 200 de persoane din centrul comercial”

O explozie puternică, urmară de un incendiu uriaș, a distrus un centru comercial din Capitală. Peste 200 de persoane au fost evacuate și, din cauza fumului, autoritățile au transmis un mesaj RO-ALERT. Prima alarmă s-a dat la ora 16.48. Din centrul comercial s-a auzit auzit mai întâi o explozie, iar apoi a început să iasă fum din zonă acoperișului centrului comercial. În doar câteva minute, clădirea a fost mistuită de flăcări, iar toți clienții și angajați au fost evacuați. ”Pe timpul incendiului, din cauza elementelor combustibile şi a scânteilor degajate a luat un alt incendiu la un alt bloc la 3 blocuri distanţă, l-am stins şi pe acela. În momentul de faţă avem totul sub control. S-au autoevacuat 200 de persoane din centrul comercial şi noi am evacuat în jur de 40-50 de persoane”, a declarat Orlando Schiopu, pompier ISUB-IF, potrivit observator.

33 de mașini de pompieri, 2 autospeciale de descarcerare și 8 ambulanțe au fost trimise la locul incendiului. Situația a fost atât de gravă încât, jumătate de oră mai târziu, oamenii din zonă au primit mesaje RO-ALERT. Până acum nu se știe care este cauza incendiului, dar acest lucru va fi stabilit în orele următoare. Incendiul a fost stins, iar la acest moment, specialiști încearcă să afle sursa incendiului.

Oamenii s-au strâns în zonă ca la spectacol, în ciuda mesajelor Ro-Alert

Deși oamenii au primit mesaje RO-ALERT să evite zona în care se afla incendiul, zeci de persoane s-au strâns în fața centrului comercial cuprins de flăcări. Cum în zonă s-au construit zeci de blocuri, pompierii s-au chinuit minute bune să ajungă în laterala magazinului, blocați de un bloc ridicat ilegal. După ce salvatorii vor reuși să stingă incendiul în întregime, va fi declanșată o anchetă care să stabilească de la ce a pornit vâlvătaia.

E un fum foarte dens care acoperă toată strada și blocurile din vecinătate. Pompierii par efectiv depășiți de acest incendiu. Când a început incendiul am văzut că erau evacuați oamenii. Nu știu dacă a mai rămas cineva înăuntru, dar dacă a rămas e destul de trist pentru că arde efectiv toată clădirea.”, a declarat un martor, potrivit stirileprotv.ro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: