Redactia.ro
Home » Știri » Caz neașteptat în România! Doi copii nesupravegheați au plecat de la grădiniță și au fost dați dispăruți

Caz neașteptat în România! Doi copii nesupravegheați au plecat de la grădiniță și au fost dați dispăruți

Doi copii de trei ani au plecat de la grădiniță.

Într-un incident îngrijorător ce a avut loc la o grădiniță din Vaslui, doi copii de trei ani au reușit să părăsească incinta unității educative fără să fie observați de personalul didactic. Incidentul, care a avut loc joi, 11 aprilie, a declanșat un val de nemulțumiri și întrebări cu privire la măsurile de siguranță implementate în instituțiile preșcolare.

Cum s-a întâmplat incidentul

Poliția Municipiului Vaslui a fost alertată după ce o femeie a observat cei doi minori plimbându-se nesupravegheați pe trotuar, într-o zonă aglomerată a orașului. „Poliţia Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel la 112, de către o femeie de 67 de ani, din Vaslui, cu privire la faptul că, pe trotuarul aferent străzii Traian, se află doi minori, neînsoţiţi”, a comunicat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Imediat, echipajele de poliție au intervenit, identificându-i pe minori și stabilind că aceștia frecventează o grădiniță din apropiere. Copiii au fost returnați în siguranță unității de învățământ, fără a fi victime ale vreunui incident regretabil. Totuși, acest caz subliniază o problemă majoră în ceea ce privește supravegherea copiilor în timpul orelor de program.

În urma incidentului, grădinița a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru neglijența demonstrată. „Unitatea de învățământ a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru abateri prevăzute de H.G. 301 din 2012”, a adăugat IPJ Vaslui.

O anchetă a fost deschisă în acest caz

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a demarat, de asemenea, o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte care au permis acest incident și pentru a evalua măsurile de siguranță existente la grădiniță. Această situație a stârnit îngrijorare printre părinți și a reiterat necesitatea unor protocoale stricte de securitate în toate unitățile educaționale.

Părinții comunității sunt profund neliniștiți și solicită măsuri imediate pentru a asigura că un astfel de incident nu se va repeta. Este esențial ca toate grădinițele să revizuiască și să întărească procedurile de supraveghere a copiilor, pentru a garantiza un mediu sigur și protejat pentru cei mici.

Acest incident servește drept un avertisment serios pentru toate instituțiile de învățământ preșcolar și ridică întrebări importante despre cum pot fi îmbunătățite și monitorizate practicile de siguranță pentru a proteja copiii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: