Redactia.ro
Home » Știri » Caz nou de Meningită. O elevă de 16 ani a fost internată în spital

Caz nou de Meningită. O elevă de 16 ani a fost internată în spital

Caz nou de Meningită. O elevă de 16 ani a fost internată în spital

Caz nou de Meningită. O elevă de 16 ani a fost internată în spital. Purtătorul de cuvânt al Institutului National de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, dr. Cătălin Apostolescu.  a precizat, miercuri,că a fost confirmat un nou caz de meningită.

Caz nou de Meningită. O elevă de 16 ani a fost internată în spital

Potrivit Mediafax, o elevă de 16 ani, din Piteşti, a fost internată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, cu suspiciune de meningită meningococică.

Ministerul Sănătății, susține că pentru 46 de persoane, printre care elevi şi cadre didactice, personal auxiliar şi familie, a fost administrată chimioprofilaxia.

„Conform unei informări transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Piteşti. A fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. dr „Matei Balş”, precizează Ministerul Sănătății.

 Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş a demarat imediat toate măsurile impuse în astfel de cazuri.

„DSP Argeş a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii. Conform metodologiei stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, spun reprezentanţii ministerului.

„Au fost stabiliţi contacţii direcţi şi a fost administrată chimioprofilaxie. Pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice și personal auxiliar, precum și pentru alți 2 contacți din familie”, potrivit DSP.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat şi faptul că.  în unitatea de învăţământ au fost instituite deja toate măsurile de curăţenie şi dezinfecţie aferente.

În luna aprilie a acestui an, alte câteva alte cazuri de meningită au fost raportate, înregistrându-se în acest context şi decese.

Atunci au murit o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală şi o adolescentă în vârstă de 15 ani din Vaslui, transferată la Iaşi.

Citește și:Ce este meningita meningococică fulminantă. Decesul este frecvent

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: