Redactia.ro
Home » Stil de viață » Caz real din sectorul 6 al Capitalei. „O comandă la pizza” i-a salvat viața acestui român

Caz real din sectorul 6 al Capitalei. „O comandă la pizza” i-a salvat viața acestui român

Un bărbat s-a prefăcut că sună la pizza ca să fie salvat.

Într-un episod remarcabil de ingeniozitate și prezență de spirit, un apel neobișnuit la numărul de urgență 112 s-a transformat într-o misiune de salvare care a depășit orice așteptare. Totul a început în zorii zilei, când un bărbat a sunat la 112, semnalând că se află într-o situație de risc, pasager într-o mașină condusă de un șofer aflat sub influența alcoolului. Inițial, apelul părea să fie unul obișnuit, însă răspunsul neașteptat al apelantului – solicitarea unei pizza – a declanșat o secvență de evenimente care a demonstrat ingeniozitatea și adaptabilitatea echipelor de intervenție.

Bărbatul a cerut ajutorul oamenilor legii

Înțelegând rapid codul neobișnuit folosit de apelant pentru a comunica discret situația sa de pericol, operatorul de la 112 a reacționat cu profesionalism și calm, intrând în jocul apelantului pentru a obține informațiile necesare intervenției, fără a-l pune pe acesta într-o situație și mai riscantă. Conversația codificată, care a inclus referiri ingenioase la sosul dulce ca indicator al agresivității șoferului și la numărul de persoane din mașină, a permis operatorului să localizeze și să direcționeze echipajele de poliție către vehiculul în mișcare.

Intervenția rapidă a polițiștilor a prevenit potențial o tragedie. În momentul interceptării, șoferul a fost testat și s-a constatat că avea o alcoolemie peste limita legală, iar pe deasupra, permisul de conducere îi era suspendat. Situația s-a complicat și mai mult când s-a descoperit că bărbatul era deja sub supravegherea autorităților pentru alte infracțiuni.

Această poveste, care pare desprinsă din scenariile de film, nu numai că evidențiază creativitatea și spiritul de adaptare al celor implicați în gestionarea situațiilor de urgență, dar subliniază și importanța cooperării între cetățeni și forțele de ordine. Utilizarea codului „comanda de pizza” ca un semnal de alarmă în situații de pericol a fost deja documentată în alte părți ale lumii, fiind o metodă discretă prin care victimele pot solicita ajutor fără a atrage atenția agresorului.

Dialogul dintre pasager și autorități

„O comandă de „pizza” i-a salvat viața!
Ora 6 dimineața, un bărbat sună la 112, anunță că este pasager într-o mașină, iar șoferul se află sub influența alcoolului, după care închide. Colegii noștri nu știau nimic mai mult, dar nici nu puteau să rămână indiferenți, așa că l-au sunat înapoi:
– 112… ce urgență aveți?
– Aș vrea să comand o pizza!
– Ați sunat la Poliția Capitalei!
– Da, da! Știu!
Într-o fracțiune de secundă, colega noastră și-a dat seama despre ce este vorba.
– … Faceți referire, cumva, la cazul mediatizat de colegii noștri de la „Oamenii legii”? Vreți să ne spuneți că sunteți în pericol?
– Da, da!
Aici a început cu adevărat misiunea de salvare. Cu un apelant care nu putea să vorbească clar și cu un șofer care a decis că poate să facă ce și cum vrea. Fiecare secundă în care bărbatul, aflat sub influența alcoolului, se afla la volan putea să ducă la o tragedie. Colega noastră știa asta, dar nu voia nici să-i pună în pericol viața bărbatului care a sunat la 112. Era clar că amandoi știau secvența din serialul „Oamenii legii”.
– Nu plecați cu mașina, rămâneți acolo și vă aducem noi pizza.
– Nu vrea să rămânem.
– Unde mergeți? Avem nevoie de adresă pentru pizza. Unde livrăm?
– … Sectorul 6.
– Domnul cu care sunteți este agresiv?
– Da. Cu sos dulce!
– Pentru câte persoane să fie pizza? Sunteți mai mulți în masina?
– Pentru două persoane! Ajungem imediat la destinație.
– Ajunge și comanda dumneavoastră. Stați liniștit. A plecat spre dumneavoastră.
Mai multe echipaje de polițiști au răspuns apelului și au pornit în căutarea autoturismului. În câteva minute, un echipaj de la Secția 25 Poliție avea să fie față în față cu șoferul care a decis să se urce la volan, chiar dacă a consumat băuturi alcoolice. Colegii noștri l-au testat și i-au verificat actele.
Avea o alcoolemie de 0,28 mg/litru alcool pur în aerul expirat, iar actele…. nu le avea pe toate. Permisul de conducere era suspendat, dar se pare că nu este un aspect de care șoferul nostru vrea să țină cont.
A fost condus la Secția de poliție la prima oră a dimineții. Un drum pe care, bărbatul îl cunoaște destul de bine. De câteva luni, merge să semneze controlul judiciar. E drept, într-o altă cauză!
Acum este cercetat și pentru că a condus fără a deține permis de conducere.
#PolițiaCapitalei”, se arată pe pagina oficială de socializare a Poliției Capitalei.

Povestea se încheie cu reamintirea consecințelor legale pentru conducerea sub influența alcoolului și fără permis de conducere, un avertisment serios pentru toți cei care sunt tentați să încalce legea. Mai mult decât atât, acest episod demonstrează încă o dată ingeniozitatea umană în fața pericolului și modul în care solidaritatea și inteligența pot salva vieți în situații limită. #PolițiaCapitalei, prin profesionalismul și dedicarea echipelor sale, reușește să aducă un final fericit unei situații care altfel ar fi putut avea un deznodământ tragic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: