Redactia.ro
Home » Știri » Caz șocant la grădiniţă. O educatoare a încercat să se sinucidă în faţa copiilor

Caz șocant la grădiniţă. O educatoare a încercat să se sinucidă în faţa copiilor

educatoare

Un incident grav a avut loc zilele trecute la o grădiniță din Iași. O educatoare a încercat să-și ia zilele în timpul programului, chiar în fața copiilor.

Femeia de 29 de ani susține că a încercat să se sinucidă pentru că directorul instituției o hărțuiește. Aceasta și-a înfipt un foarfece în braț, cu intenția de a-și tăia venele.

La scurt timp, asistenta medicală din cadrul grădiniței a reușit să îi smulgă din mâini educatoarei foarfecele și să îi acorde primele îngrijiri. Autoritățile au fost anunțate despre incident printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de Ambulanță, dar și un echipaj de Poliție. Oamenii legii au audiat mai multe persoane, pentru a înțelege cum de s-a ajuns la o situație atât de gravă, încât un angajat să încerce să se sinucidă la locul de muncă.

Educatoarea a dat în judecată grădinița

Educatoarea a dat în judecată grădinița respectivă. Aceasta le cere magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige instituția, prin directorul ei, la plata unor daune materiale de 6.000 de lei, precum și a unor daune morale în valoare de 30.000 de lei. Femeia a mai afirmat că, pe fondul de stres continuu, a dobândit și diverse afecțiuni medicale.

„Recent, eu am primit calificativul „satisfăcător”. Eu am făcut contestație la unitate și s-a întrunit comisia de reevaluare a calificativului. Comisia a fost formată din două educatoare și contabil. Ele au venit la mine și mi-au dat o hârtie cu niște indicatori. Eu le-am spus că trebuie să îmi dea o hotărâre, nu o hârtie cu niște cifre. Ele mi-au spus că am dreptate, dar nu vor să se pună rău cu doamna director. Efectiv tremurau și nu mai puteau de presiunea la care erau supuse și ele!”, a declarat educatoarea, potrivit bzi.ro.

Potrivit acesteia, directoarea nu ar fi vrut să pună calificativul normal. „Bănuiesc că ele au fost amenințate. Vineri era termenul pentru judecarea contestației, dar una și-a luat concediu și nu a mai venit la muncă, iar cealaltă a fost la ea, unde am înțeles că ar fi fost amenințată. Ce i s-a spus nu știu. Cert este că a coborât și, între scările grădiniței, a încercat să își taie venele cu un foarfece”, a adăugat ea.

Loading...