Redactia.ro
Home » Știri » Caz terifiant. Medicii au trimis acasă o fetiță de 11 ani după ce i-au spus că are constipație. Copila a murit imediat după aceea

Caz terifiant. Medicii au trimis acasă o fetiță de 11 ani după ce i-au spus că are constipație. Copila a murit imediat după aceea

Acoperișul unui sanatoriu din România s-a prăbușit! Zeci de pacienți sunt transferați de urgență la alt spital

O fată de doar 11 ani și-a pierdut viața după ce a fost trimisă acasă de medicii de la spitalul din Warwick, Anglia, cu un diagnostic de constipație. Polițiștii și procurorii au demarat o anchetă în acest caz tragic, încercând să descopere dacă a fost vorba de neglijență medicală.

Diagnostic greșit și consecințe fatale

Pe 13 octombrie, Annabel Greenhalgh, în vârstă de 11 ani, a fost dusă de părinți la Urgențe, după ce s-a plâns timp de câteva zile de dureri abdominale severe. Părinții fetei, îngrijorați de starea ei, au sperat că medicii de la spitalul din Warwick vor putea să îi ofere tratamentul necesar. Din păcate, fără a efectua investigații amănunțite, medicii au ajuns la concluzia că Annabel suferă de constipație și au decis să o externeze în dimineața următoare.

În decurs de câteva ore de la externare, Annabel a fost găsită fără suflare de tatăl ei, Craig Greenhalgh, care a alertat imediat serviciile de urgență. Un echipaj de ambulanță a sosit rapid la fața locului și a încercat să o resusciteze pe Annabel timp de mai multe minute, însă, din păcate, eforturile paramedicilor au fost zadarnice. Annabel a fost declarată decedată, lăsând în urmă o familie devastată și o comunitate în stare de șoc.

Reacția familiei și întrebările fără răspuns

Părinții lui Annabel, Craig și soția sa, sunt împietriți de durere și frustrare, simțind că sistemul medical i-a trădat. „Când ni s-a spus că o putem lua pe Annabel acasă de la spital, am avut încredere că nu se întâmplă nimic grav”, a declarat Craig Greenhalgh. „Să ne trezim a doua zi dimineață și să o găsim fără suflare a fost absolut devastator. De atunci, în fiecare zi ne întrebăm dacă s-ar fi putut face mai mult pentru a ne salva fetița.

Annabel nu era străină de durerile abdominale severe. Între 2017 și 2021, ea a avut mai multe episoade care au necesitat tratament medical. Acest istoric medical a amplificat scepticismul părinților atunci când medicii i-au diagnosticat constipația. Familia Greenhalgh se întreabă acum dacă medicii ar fi trebuit să fie mai atenți la simptomele fetei și să efectueze investigații mai detaliate înainte de a decide externarea.

Ancheta în curs și căutarea adevărului

Pe 7 iunie, cazul a fost preluat de Curtea de Justiție Coventry Coroners’ Court, unde se desfășoară o anchetă detaliată pentru a determina exact ce s-a întâmplat în zilele premergătoare decesului lui Annabel și dacă ar fi existat modalități prin care viața ei ar fi putut fi salvată. Ancheta urmărește să stabilească dacă a fost vorba de neglijență medicală sau dacă au existat alte circumstanțe care au contribuit la moartea tragică a fetei.

În cadrul anchetei, se vor examina toate documentele medicale și declarațiile personalului medical implicat. Este esențial să se înțeleagă ce investigații s-au făcut sau nu s-au făcut, ce tratament a primit Annabel și dacă decizia de a o externa a fost justificată. Rezultatele acestei anchete ar putea aduce schimbări semnificative în modul în care sunt gestionate cazurile similare în viitor, prevenind astfel alte tragedii.

Implicațiile pentru sistemul medical

Moartea lui Annabel Greenhalgh a ridicat semne de întrebare cu privire la competența și atenția acordată pacienților tineri în sistemul medical din Warwick și nu numai. Această tragedie subliniază necesitatea unei monitorizări și a unor protocoale mai stricte pentru gestionarea simptomelor severe la copii, precum și importanța unor investigații amănunțite înainte de a emite un diagnostic și de a lua decizii cu privire la externarea pacienților.

Familia Greenhalgh, deși îndurerată, speră că moartea fiicei lor va atrage atenția asupra problemelor din sistemul medical și va determina autoritățile să ia măsuri pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. Până atunci, rămâne durerea pierderii unui copil și speranța că adevărul va ieși la iveală, aducând un pic de alinare unei familii devastate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: