Redactia.ro
Home » Știri » Cazul Caracal: CSM cere controale la DIICOT și parchete pe tema dosarelor de trafic de minori

Cazul Caracal: CSM cere controale la DIICOT și parchete pe tema dosarelor de trafic de minori

CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecția judiciară să facă controale la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și la parchete, pe tema dosarelor de trafic. În prezent, DIICOT instrumentează cazul Caracal.

În ședința de marți, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării unui control la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (structura centrală şi serviciile teritoriale) referitor la modul de instrumentare a dosarelor penale aflate în lucru având ca obiect infracţiunile de trafic de persoane şi trafic de minori.

De asemenea, CSM a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării unui control la parchetele de pe lângă judecătorii şi parchetele de pe lângă tribunale privind modul de înregistrare şi instrumentare a dosarelor penale având ca obiect infracţiunile de lipsire de libertate şi omor, fapte investigate în contextul sesizărilor privind dispariţiile de persoane.

CSM a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a analiza oportunitatea declanşării unor verificări asupra respectării prevederilor Ordinului comun Parchetul General – Ministerul de Interne pentru aprobarea Normelor metodologice privind înregistrarea, evidenţa unitară și circuitul sesizărilor penale în cazurile care vizează sesizări privind dispariţiile de persoane.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care DIICOT Craiova a instrumentat dosarul dispariţiei celor două tinere ucise de Gheorghe Dincă, scrie HotNews.

Cazul Caracal, preluat de DIICOT București

Procurorii DIICOT, structura centrală, au preluat în 1 august dosarul Caracal de la structura Direcției din Craiova, fiind invocate complexitatea cauzei, mediatizarea excesivă şi resursele tehnice şi umane necesare aflării adevărului.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut, miercuri, 24 iulie, după ce a fost luată cu mașina de Gheorghe Dincă, la ocazie. În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani. Dincă a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: