Redactia.ro
Home » Știri » Cazul de la Maramureș. Una dintre persoanele reținute a fost pusă în libertate

Cazul de la Maramureș. Una dintre persoanele reținute a fost pusă în libertate

Cazul de la Maramureș. Una dintre persoanele reținute a fost pusă în libertate

Una dintre persoanele reținute în cazul tinerilor germani legați, a fost pusă în libertate. Curtea de Apel Cluj a admis, marți, contestația depusă de una dintre persoanele arestate preventiv în cazul de scalvie de la Maramureș.

Cazul de la Maramureș. Una dintre persoanele reținute a fost pusă în libertate

Curtea de Apel Cluj a admis, marți, contestația depusă de una dintre persoanele arestate preventiv în dosarul „Projekt Maramureș”. Reamintim faptul că o grupare condusă de o familie de germani e acuzată că a ținut în sclavie mai mulți tineri germani. Aceștia i-ar fi pus pe copii să execute munci în locuințele unor localnici, motivul fiind cel al unui program de reeducare. Potrivit Curții de Apel Cluj, contestațiile depuse de celelalte patru persoane reținute au fost respinse de magistrați.

A fost admisă contestaţia formulată de către inculpatul N.S. şi în privinţa lui a fost respinsă propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Dar s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile începând cu ziua de azi, azi fiind pus în libertate. Restul contestaţiilor au fost respinse”, a declarat,Lucian Marian, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj.

Cinci persoane au fost reținute în cazul „Projekt Maramureș”

Liderul grupării Schuman Bert Sieghard și soția acestuia, și alte trei persoane au fost reținute la sfârșitul lunii august în cazul de sclavie din Maramureș. Aceștia sunt acuzați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și lipsire de libertate în mod ilegal. Conform procurorilor DIICOT, liderul grupării împreună cu alte două persoane au constituit un grup infracțional organizat. Anterior anului 2014 pentru a aduce în România în scop de reintegrare socială, a unor loturi de adolescenți germani care au un comportament antisocial. Tinerii se pare că erau luați de către statul german în custodie, de la familiile acestora, apoi erau încredințați organizației respective pentru a intra în programul de reabilitare. Schuman Bert Sieghard, era ajutat de soția sa și alte trei persoane, cetățeni români.

Autoritățile precizează că tinerii erau supuși unor metode barbare, fiind exploatați prin obligarea lor la executarea unor munci fizice chinuitoare.

Citeste si:11 septembrie. 18 ani de la căderea Turnurilor Gemene. Osama Ben Laden a îngenuncheat America

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: