Redactia.ro
Home » Homepage » Cazul din Timișoara. Alte cinci persoane au fost internate în spital

Cazul din Timișoara. Alte cinci persoane au fost internate în spital

Cazul din Timișoara. Alte cinci persoane au fost internate în spital

Cazul din Timișoara. Alertă din nou la Timișoara, după ce alte cinci persoane au fost internate în spital. Este vorba despre locatarii din blocul în care cei doi copii și o femeie au murit din cauza dezinsecției.

Cazul din Timișoara. Alte cinci persoane au fost internate în spital

Potrivit Digi24, autoritățile sunt din nou în alertă la Timișoara. Reprezentanții ISU Timiș au declarat că miercuri s-au primit 3 noi solicitări, prin 112, pentru cinci persoane. Este vorba despre o mamă cu copii de 12 și patru ani, un adult și încă un copil de 11 ani.

Cei doi adulți au fost transportați la Unitatea de primiri Urgențe, iar copiii la Spitalul Louis Țurcanu. Conform autorităților, toate cele cinci persoane locuiau în blocul în care s-a efectuat o dezinsecție, în urma căreoa doi copii și o femeie au murit.

41 persoane internate la spital

Blocul unde s-a petrecut tragedia a fost evacuat luni. În prezent, la Spitalul Județean sunt internați 10 adulți, la Spitalul Municipal un adult internat și un adult evaluat. La spitalul Louis Turcanu sunt 29 de copii internați și alți doi în evaluare.

În urmă cu câteva zile, un copil de 3 ani, un bebeluș de 9 zile și mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecție. Anchetatorii au stabilit că suspectul este reprezentat al unei societăți care a făcut deratizarea care a folosit un insecticid numit Delicia- GASTOXIN. Acesta are în compoziția sa fosfură de alumiu, o subtsnață toxică, cu efecte letale în caz de inhalare.

Ulterior, Ministerul Sănătății a constituit o Comisie de analiză după cazul de la Timișoara, luându-se decizia de verificare a activității DSP privind societățile de deratizare.

Astăzi, proprietarul firmei de deratizare a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a cumpărat substanțe folosite de o cunoștință fără documente. El știa că substanțele sunt mai puternice decât de obicei, dar a primit asigurări că apartamentele în care a făcut dezinsecția nu erau locuite.

Citeste si:Cazul din TimișoaraCazul din Timișoara. Patronul firmei de deratizare a fost arestat preventiv

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: