Redactia.ro
Home » Știri » Cazul femeii arse pe masa de operație. Ministrul Sănătății: ”S-a diagnosticat greșit!”

Cazul femeii arse pe masa de operație. Ministrul Sănătății: ”S-a diagnosticat greșit!”

Cazul femeii arse pe masa de operație. Ministrul Sănătății: ”S-a diagnosticat greșit!”

Cazul femeii arse pe masa de operație. Ministrul Sănătății: ”S-a diagnosticat greșit!”. Victor Costache, declara că raportul cercetărilor Corpului de Control în cazul femeii care a murit după ce a fost arsă pe masa de operații.

Cazul femeii arse pe masa de operație. Ministrul Sănătății: ”S-a diagnosticat greșit!”

Conform Ministrului Sănătății, diagnosticul dat în cazul femeii arse pe masa de operație de la Spitalul Floreasca, a fost unul greșit.

Acesta susține că biocidul utilizat pentru dezinfecție este produs doar pentru dezinfecția mâinilor echipei operatorii, dar nu și pentru pacienți. Ministrul susține că în procedura de dezinfecție se folosește în principiu betadină.

De asemenea, Victor Costache precizează că s-a diagnosticat greșit alergia la iod, pentru că nu există nicio dovadă în acest sens.

„Niciunul din medicii din echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Avem o pacientă, s-a intervenit la 9 dimineața, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident, în loc să fie cineva din echipa de gardă din spital”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Autoritățile au deschis o anchetă

Serviciul Omoruri de la Poliția Capitalei face o anchetă în acest caz și a deschis un dosar penal înr em pentru ucidere din culpă.

Luni, mai multi medici de la Spitalul Floreasca din Capitală au anunțat că vor intra în grevă după ce profesorul Mircea Beuran a fost demis din funcția de chirurg.

Demiterea chirurgului este una dintre măsurile dure luate după ce o femeie în vârstă de 66 de ani, diagnosticată cu cancer pancreatic, a fost arsă pe masa de operație. Evenimentul a avut loc pe 22 decembrie, dar acesta s-a aflat o săptămână mai târziu. Reprezentanţii spitalului nu au putut explica de ce incidentul extrem de grav nu a fost raportat în 24 de ore aşa cum prevede legea.

Mai mult, Inspecția Sanitară din cadrul Ministerului Sănătății a amendat spitalul și echipa medicală cu 30 de mii de lei.

Citeste si:Incendiile din Australia. Norul de fum a ajuns în Chile și Argentina

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: