Redactia.ro
Home » Știri » Cazul fetiței care i-a cerut un telefonul primarului a ajuns până în Australia. Copiii din Șuletea vor primi susținere financiară

Cazul fetiței care i-a cerut un telefonul primarului a ajuns până în Australia. Copiii din Șuletea vor primi susținere financiară

GALERIE FOTO (2) Scrisoarea unei eleve

Povestea fetiței din comuna Șuletea, județul Vaslui care i-a cerut primarului un telefon cu împrumut, a fost auzită de Germania și Australia. Mai mulți reprezentanți ai unor companii s-au oferit să ajute copiii din comuna vasluiană.

Povestea ei a fost auzită de Australia și Germania

Gabriela, din comuna Șuletea a înțeles că educația și viitorul ei contează foarte mult și a decis să-i trimită primarului din comună o scrisoare în care îi cere să-i împrumute un telefon sau să îl ia în rate pentru, pe care l-ar fi plăti din propria alocație, pentru a-și face lecțiile online.

După ce a primit scrisoare elevei, primarul a decis să o publice pe rețelele de socializare pentru a le oferi românilor un exemplu.

La câteva zile, primarul din Șlutea a anunțat că povestea fetiței a depășit granițile țării, și mai mulți reprezentați ai unor companii din Australia s-au oferit să le ofere bani tuturor copiilor din comuna vasluiană.

Fetița este eroul comunei noastre. Datorită ei, foarte mulți copii nevoiași vor fi ajutați. Eu nu voi face niciun tabel, o să rog fiecare diriginte sau fiecare învățător să stabilească cui îi vor da aceste mijloace de comunicare. Numai astăzi au venit 5-7 tablete și vreo 6 telefoane. Au ajuns prin curier, prin Poșta Română. Sunt bucuros că românul este solidar, răspunde la nevoile celor mai necăjiți”, a declarat Ciprian Robert Tamaș, primarul din Șuletea.

Scrisoarea elevei care i-a cerut primarului să-i împrumute un telefon pentru a-și face lecțiile online

Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea publica în urmă cu câteva zile scrisoare unei eleve pe contul său de Facebook, care îi cerea să-i împrumute un telefon sau să-i cumpere unul în rate pe care voia să-l plătească în rate din alocația ei, pentru a participa la cursurile online.

În scrisoare, Gabriela a menționat că mai are șapte frați și toți depind de singurul telefon pe care mama lor îl are.

Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit. Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon”, a scris eleva în prima parte a scrisorii.

În scrisoare, fetița îi spunea primarului că va învăța foarte bine și nu îl va dezamăgi pentru că știe că doar așava reuși în viață.

Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, i-a scris eleva primarului.

Primarul din Șutlea a fost emoționat până la lacrimi de mesajul Gabrielei și a promis că va face tot posibilul ca fetița să primească un telefon.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: