Redactia.ro
Home » Știri » Cazul Gigină. Începe judecata morții polițistului Bogdan Gigină. Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă

Cazul Gigină. Începe judecata morții polițistului Bogdan Gigină. Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne al României, achitat definitiv în dosarul polițistului Bogdan Gigină. Decizia este definitivă

Cazul Gigină. Fostul ministru de interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă în leîgătură cu accidentul rutier care a dus la moartea polițistului Bogdan Gigină, potrivit Digi24.

Cazul Gigină. Începe judecata morții polițistului Bogdan Gigină. Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă

Tribunalul București a decis începerea judecății față de fostul ministru de interne Gabriel Oprea, societatea General MPM Impex SRL și administratorul acesteia, Petre Mazilu, în cazul morții polițistului Gigină.

Dosarul a fost trimis de DNA în mai 2018 la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar acesta a fost plimbat pe la mai multe instanțe din motive de procedurăm, la Judecătoria Sectorului 1 și apoi la Tribunalul București. Însă, decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Bogdan Gigină a murit într-un accident de circulație

Agentul de poliție, Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani a murit pe 20 octombrie 2015 într-un accident de circulație pe o stradă din București. Polițistul a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecință a unui traumatism cranio-cerebral și facial cu fractură craniană, leziuni care i-au provocat decesul. La momentul producerii accidentului, agentul de poliție făcea parte din coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea. În acel moment, fostul ministru de interne se deplasa către locuința sa.

Conform DNA, accidentul rutier care a determinat decesul polițistului s-a produs ca a urmării a nerespectării de către Gabriel Oprea,Petre Mazilu a dispozițiilor legale și a măsurilor d eprevedere pentru exercitarea unor activități.

Procurorii sunt de părere că Gabriel oprea i-a pus pe polițilștii rutieri care au executat această acțiune de însoțire într-o situație permanentă de risc sporit. Acesta obligându-i să participe la o activitate de avea un potențial ridicat de producere a unor evenimente rutiere.

Din probele administrate a rezultat că cei trei inculpaţi au prevăzut posibilitatea producerii unui accident rutier letal, însă au apreciat, fără temei, că un astfel de rezultat nu se va produce.

Conform procurorilor, Oprea a impus, folosindu-se de funcția sa pe care o avea la momentul respectiv, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, motiv ce a dus la producerea accidentului.

Citeste si:Marian Godină a trecut prin clipe de coșmar. A fost atacat cu un cuțit

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini