Redactia.ro
Home » Știri » Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns în presa internațională

Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns în presa internațională

Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns în presa internațională

Cazul pădurarului ucis în Maramureș. Cazul lui Liviu Pop, pădurarul găsit mort într-o pădure din Maramureș în urmă cu câteva zile, a ajuns în presa internaționala. Televiziunea publică din Marea Britanie, BBC, a relatat despre aceast caz.

Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns în presa internațională

În ziua de 16 octombrie, trupul neînsuflețit al lui Liviu Pop, a fost găsit într-o răpă. Acesta a fost împușcat și cu numeroase urme de agresiune pe trup. Deși a trecut o săptămână, făptașii nu au fost găsiți.

Televiziunea publică din Marea Britanie, BBC, precizează că pădurarul maramureșean a mers în pădure după ce a auzit un zvon care se referea la o tăiere ilegală în pădurea pe care o păzea.

Cele două crime au ridicat problema siguranței pentru cei al căror scop este să protejeze pădurile acestei țări din partea de est a UE. Există o teamă considerabilă cu privire la nivelul de violență pe care hoții de lemne sunt dispuși să-l facă pentru a defrișa pădurile”, subliniază jurnaliștii britanici.

BBC a relatat despre faptul că șase pădurari au fost uciși în ultimii ani

Jurnaliștii de la BBC l-au citat pe procurorul Bogdan Gabor, care a declarat că momentan nu sunt suspecți în acest caz de crimă. De asemenea, procurorul a declarat că este posibil ca cei care l-au ucis, să-l fi împușcat cu propria lui armă.

Mai mult, BBC menționează și de cazul pădurarului Răducu Gorcioaia, care a fost găsit mort în luna septembrie, în mașina lui în apropiere de Pașcani, județul Iași. Acesta a fost lovit cu un topor în cap, iar în acest caz anchetatorii au trei suspecți, dintre care doi sunt martori. Un jurnalist BBC a stat de vorbă cu președintele organizației Agent Green, Gabriel Păun. Acesta a declarat că a fost bătut crunt de câțiva hoți de lemne.

În urmă cu patru ani investigam în apropiere de Parcul Național Retezat când mai mulți hoți de lemne m-au atacat și au încercat să mă ucidă. Mi-au rupt mai multe coaste, mi-au spart capul și mi-au rupt o mână până am reușit să scap”, povestește Gabriel Păun.

Potrivit companiei de stat Romsilva, numai în 2019 au avut loc 16 atacuri ale hoților de lemne, iar sindicalistul Silviu Geană susține că pădurarii nu se pot apăra în fața acestora.

Citeste si:Accident grav în Harghita. Doi oameni au murit după ce au intrat cu mașina în peretele unei case