Redactia.ro
Home » Știri » Cazul Săpoca. Numărul deceselor a ajuns la șapte

Cazul Săpoca. Numărul deceselor a ajuns la șapte

Cazul Săpoca. Numărul deceselor a ajuns la șapteCazul Săpoca. Numărul deceselor a ajuns la șapteCazul Săpoca. Numărul deceselor a ajuns la șapteCazul Săpoca. Numărul deceselor a ajuns la șapte

Numărul deceselor în cazul Săpoca a ajuns la șapte.Un alt pacient a murit în urma atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrier din Săpoca.

Cazul Săpoca. Numărul deceselor a ajuns la șapte

Un alt pacient a decedat în urma atacului de la Spitalul Săpoca. Este vorba despre o femeie de 79 de ani care se afla în stare gravă. Victima a murit la spitalul Universitar București, deși medicii s-au luptat să o țină în viață.

Reamintim că în ziua de 17 spre 18 august, un bărbat internat cu probleme psihice la Spitalul de Neuropsihiatrie din Săpoca a atacat cu stativul de la perfuzie pacienții aflați în două saloane. Trei persoane au decedat pe loc, iar alte zece au fost internate la spital. Între timp, patru victime au decedat din cauza rănilor grave. Agresorul este încă internat la același spital, sub supraveghere strictă și tratament.

Măsuri luate în spitalele de Psihiatrie din România

Agresorul este cercetat pentru omor calificat, tentativă de omor calificat și distrugere. Mai mult, anchetatorii cercetează modul în care aagajații unității medicale și-au îndeplinit obligațiile de serviciu. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că se vor lua măsuri în spitalele de psihiatrie din țară.
Începând de astăzi, au loc controale în toate spitalele de psihiatrie. Parcă presimțeam că se va întâmpla ceva, în urmă cu două luni am făcut o analiză a ce se întâmplă acolo. Discutam atunci ce măsuri putem lua pentru spitalele de psihiatrie, dar nu am apucat să luăm măsuri pentru că sunt mai mult patologii pe care trebuie să le dezbatem. Au fost luate măsuri punctuale, au fost date și amenzi. Avem reguli, avem protocoale, dar nu le respectăm întocmai și astfel de lucruri se întâmpl”, a explicat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a precizat că probabil tragedia de la Spitalul Săpoca a avut loc pe fondul fricii asistentelor.

Citeste si:Imagini șocante dintr-un spital din Constanța. Paturi vechi și pereți scrijeliți

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: