Redactia.ro
Home » Știri » Cazurile de coronavirus au revenit în China. Școlile și universitățile din Beijing se închid

Cazurile de coronavirus au revenit în China. Școlile și universitățile din Beijing se închid

CHINA

China a anunțat că își va închide toate școlile și universitățile după ce au fost descoperite noi cazuri de coronavirus într-un interval de cinci zile. În Beijing a început testarea a zeci de mii de locuitori.

Coronavirus a revenit în China. Școlile și universitățile se vor închide

Conform Digi24, China a anunțat că școlile și universitățile se vor închide după ce au fost confirmate mai multe cazuri de coronavirus într-un interval de cinci zile.

Comisia Națională de Sănătate din China a raportat în dimineața zilei de marți, 40 de noi cazuri de coronavirus, opt fiind din interior și 32 la nivel local. Dintre acestea 27 au fost înregistrate în Beijing, după apariția unui focar de coronavirus în principala piață a capitalei Chinei.

Autoritățile din capitala Chinei au declarat că luni orașul este plasat „în stare de război” pentru a stopa orice nou focar.

Mai mult de 100.000 de lucrători supraveghează 7.120 de comunități învecinate, dintre care 20 au fost izolate, pentru a nu răspândi infecțiile cu coronavirus.

Personalul care s-a aflat în contact apropiat cu cazurile confirmate din piața Xifandi, care are 112 de hectare și are 1.500 de angajați și peste 4.000 de puncte de vânzare, este obligat să rămână acasă și să fie testați în unul dintre centrele din Beijing.

Ce înseamnă coronavirus și cum a fost descoperit acesta?

Noul coronavirus a fost descoperit pentru prima dată în orașul Wuhan din China la sfârșitul anului 2019. Autoritățile chineze au descoperit acest virus în cadrul mai multor mecanisme de alertă comună internațională.

Această familie cuprinde viruși care se găsesc în mod normal la cămile, vite, pisici sau lilieci. Sunt situații rare când un coronavirus poate trece de la o specie la alta, de la un animal infectat la om, cum a fost în cazul îmbolnăvirilor MERS sau SARS.

Un număr mare de oameni din China au fost infectați cu coronavirus, aceștia având legătură cu o piață animală vii, unde se comercializau și fructe de mare din orașul Wuhan.

Unele dintre persoanee care au fost infectate cu noul coronavirus nu au avut simptome, în schimb altele au avut probleme de sănătate grave.

Dar principalele simptome sunt febra, tusea și dificultatea de a respira.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: