Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirusul în China. Cum a sărbătorit Wuhan ieșirea din carantină

Coronavirusul în China. Cum a sărbătorit Wuhan ieșirea din carantină

GALERIE FOTO (2)

Oraşul Wuhan din China, unde a fost depistat prima oară noul coronavirus în decembrie 2019, a ieşit din carantină după 11 săptămâni.

Ieșirea din carantină a fost sărbătorită printr-un spectacol de lumini pe râul Yangtze, potrivit The Independent.

Autorităţile chineze au impus restricții în Wuhan din provincia chineză Hubei pe 23 ianuarie și au fost instituite timp de 76 de zile. Potrivit statisticilor, în Wuhan au fost înregistrate peste 50.000 de cazuri de infecţii şi peste 2.500 de decese din cauza noului coronavirus, adică aproape 80 la sută din numărul total de persoane ucise de COVID-19 din întreaga ţară.

Începând de miercuri, celor 11 milioane de locuitori li s-a permis să călătorească, cu condiţia să aibă instalată în telefon o aplicaţie prin care să confirme că au o stare bună de sănătate şi că nu au intrat în contact cu vreo persoană infectată cu noul coronavirus. Autorităţile se aşteaptă ca peste 50.000 de persoane să plece din Wuhan cu avionul şi cu trenul, fie să se ducă acasă sau la serviciu în alt oraş.

China raportează două decese în Wuhan în ultimele 24 de ore şi au fost diagnosticate 63 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, deși miercuri a ieșit din carantină. Din aceste 63 de cazuri, 61 au fost detectate la chinezi care au călătorit în străinătate, fiind vorba despre aşa-numitele cazuri „importate”.

În aceeași zi în care carantina din Wuhan s-a încheiat, un oraș din nordul Chinei a impus restricții pentru evitarea răspândirii  coronavirusului.

Ce se întâmplă acum în Shanghai

China a reușit să depășească momentul critic al pandemiei de coronavirus, iar viața începe să revină la normal. Imagini spectaculoase din Shanghai, al doilea cel mai populat oraș din această țară, au fost publicate pe rețelele de socializare. În Shanghai, chiar dacă sunt nevoiți să poarte măști de protecție, oamenii merg la cumpărături sau la plimbare.

Pe contul său de Instagram, Stephan El Shaarawy, 27 de ani, fotbalist legitimat la Shanghai Shenhua, a postat un filmuleț în care oamenii circulă relaxați pe străzile orașului chinez. „Înapoi la normalitate”, a spus, fericit, internaționalul italian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: