Redactia.ro
Home » Știri » Ce a declarat tatăl bebelușului înecat în cristelniță. Bărbatul a povestit pas cu pas ce s-a întâmplat

Ce a declarat tatăl bebelușului înecat în cristelniță. Bărbatul a povestit pas cu pas ce s-a întâmplat

A murit bebelușul care a făcut stop cardio-respirator în timp ce era botezat

În urma tragediei din Suceava, unde un bebeluș a murit înecat slujba de creștinare, tatăl a făcut primele declarații în acest sens. Creștinarea copilului său s-a transformat în cel mai negru coșmar al său, iar bărbatul a povestit cum s-a întâmplat totul pas cu pas.

 

Ce a declarat tatăl bebelușului înecat în cristelniță

Un bebeluș de o lună și jumătate a murit după slujba de botez de la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din cartierul Zamca, municipiul Suceava. Tatăl bebelușului consideră că preotul care l-a creștinat este vinovat. Bebelușul a fost dus imediat la spital după slujbă, dar nu a putt fi salvat.

Tatăl a susținut că bebelușul nu trebuia scufundat complet în apă, iar preotul ar trebui să știe acest lucru. Mai mult, micuțul ar fi trebuit sp înghită 110 ml de lichid.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a afirmat revoltat tatăl bebelușului, atunci când acesta era încă în viață, potrivit Monitorul de Suceava.

Doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, a specificat că bebelușul a ajuns la spital în stop cardio-respirator resuscitat. Pe timp de noapte, bebelușul a fost intubat și ventilat, însă a decedat luni dimineață, în jurul orei 06.00.

Medicul a confirmat informația potrivit căreia a aspirat lichid în plămâni, dar cauza morții rămâne să fie stabilită de medicii legiști.

 

Reacția Bisericii

Protopopul Doru Budeanu, de la Protopopiatul Sucevei, a vorbit deschis despre acest caz șia  recunoscut c bebelușul a fost scufundat complet în apă. Însp, susține că acest lucru nu ar fi reprezentat o greșeală.

,,Botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, a declarat protopopul Doru Budeanu.

Mai mult, reprezentantul bisericii a precizat că a luat legătura cu preotul care l-a creștinat pe bebeluș și a susținut că acesta avea semne vitale chiar și după ce a fost scos din apă.

Părintele mi-a spus că copilul a plâns, și înainte de botez, inclusiv după ce l-a scos din cristelniță, avea semne vitale…..Singura problemă de care știa părintele este că era născut prematur”, a explicat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini