Redactia.ro
Home » Știri » Ce a descoperit un bărbat care a consumat zilnic timp de un an alimente expirate

Ce a descoperit un bărbat care a consumat zilnic timp de un an alimente expirate

Ce a descoperit un bărbat care a consumat zilnic timp de un an alimente expirate

Anul trecut, fondatorul şi directorul companiei Mom’s Organic Market a făcut un lucru care poate fi înspăimântător pentru mulţi dintre noi. Bărbatul a mâncat un iaurt care expirase în urmă cu câteva luni. La iaurtul expirat a mai adăugat și câteva turte care expiraseră în urmă cu un an. El a mâncat timp de un an doar alimente expirate. The Washington Post relatează ce s-a întâmplat mai apoi.

Bărbatul s-a decis să facă un studiu pe propria-i piele, pentru a afla ce se întâmplă dacă conumă alimente al căror termen de valabilitate s-a încheiat cu mult timp în urmă. Surpriza pe care a avut-o în urma experimentul este că ceea ce a descoperit de fapt este ce reprezintă în realitate termenele de valabilitate ale produselor.

„Cred că am mâncat smântână care era expirată de cel puţin 10 săptămâni”, spune Scott Nash, directorul şi fondatorul companiei. „Câteodată mai mâncam şi carne expirată de o lună. Nu mirosea urât. O spălam şi era numai bună”, continuă Nash.

Totul a făcut parte dintr-un experiment. Acesta a avut ca scop testarea limitelor alimentelor care erau expirate. Publicaţia The Washington Post a vorbit cu Nash despre experimentul său. Acesta a prezentat rezultatele analizelor sale și a dezvăluit de unde provin datele de expirare şi ce înseamnă cu adevărat.

Se pare că datele scrise pe etichetele produselor alimentare nu respectă în tocmai regulile de siguranţă alimentară. În majoritatea cazurilor, datele de expirare nu indică momentul în care produsul devine periculos pentru consum. Mai degrabă, datele înscrise pe ambalaj reprezintă părerea producătorului cu privire la momentul în care produsul devine neatrăgător, atît ca aspect cît și ca gust, el pierzându-și din savoarea de la început.

Ce a descoperit un bărbat care a consumat zilnic timp de un an alimente expirate

Un studiu al Universităţii de la Harvard arată că 84% din consumatori aruncă cel puţin ocazional alimentele pentru că se apropie data de expirare. alt motiv este pentru că tocmai a trecut. Peste 37% spun că fac acest lucru de obicei sau întotdeauna. Produsele alimenatare aruncate în gropile de gunoi generează dioxid de carbon şi gaz metan. Acesta este un gaz de seră de până la 36 de ori mai eficient în stocarea căldurii în atmosferă decât dioxidul de carbon.

În plus, prin aruncarea alimentelor nu se risipesc doar banii, dar şi toate resursele care au contribut la creşterea, împachetarea şi transportarea acelor alimente.

Administraţia Alimentelor şi Drogurilor, cercetătorii şi industria alimentară sunt de acord că o soluţie pentru probleme risipei alimentare este simplă. Aceasta este reprezentată de etichete mult mai clare referitoare la data de expirare. În 2017, industria alimentară, condusă de Asociaţia Producătorilor. Alimentari şi de Institutul de Marketing al Alimentelor, a anunţat un nou standard de etichetare pentru produsele alimentare.

Autorităţile au redus etichetele la doi termeni simpli: „Cel mai bun de consumat până la” şi „Consumă până la”. Eticheta „Cel mai bun de consumat până la” descrie calitatea produsului, explicând că produsul ar putea să nu mai aibă acelaşi gust după o anumită dată. Eticheta „Consumă până la” este destinată produselor care se pot risipi uşor şi trebuie eliminate până la data înscrisă pe ambalaj.

Citește și: Facebook lansează un nou sistem de tranzacționare cu moneda virtuală Libra. Cum va funcționa acesta?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: