Redactia.ro
Home » Monden » Ce a făcut Gabriela Szabo cu cele 6,6 kg de aur câștigate la Golden Four în 1997

Ce a făcut Gabriela Szabo cu cele 6,6 kg de aur câștigate la Golden Four în 1997

Gabriela Szabo, fostă atletă de talie mondială din țara noastră a participat  în anul 1997, la evenimentul de atletism Golden Four, care era pe vremea aceea una dintre cele mai controversate competiții, deoarece câștigătotul lua 20 de kg de aur. Dacă podiumul era împărțit între mai mulți participanți, premiul cel mare se împărțea. Iată ce a făcut atleta din România cu premiul câștigat

Gabriela Szabo, câștigătoare la Golden Four 1997

Gabriela Szabo a participat la concursul de atletism Golden Four, organizat în patru mari orașe ale lumii: „Bislett Games (Oslo), Weltklasse Zurich (Zurich), Memorial Van Damme (Bruxelles) și Internationales Stadionfest (Berlin)”, potrivit Gazetei Sporturilor. Aceasta a fost fruntașă și a avut de împărțit cele 20 de kg de aur cu Frankie Fredericks și Hicham El Guerrouj. Astfel fiecare dintre ei a primit 6,6 kilograme de aur.

Ce a făcut Gabriela Szabo cu aurul de la Golden Four

Recent, marea atletă a României, Gabriela Szabo a vorbit deschis despre evenimentul din acel an și despre premiul pe care l-a câștigat, potrivit Gazetei Sporturilor. Aceasta a punctat faptul că cele 6,6 kilograme de aur se află într-o bancă.

„Eu nici nu știam că alerg în Golden Four sau că, la final, trebuie să împărțim lingourile de aur. Efectiv n-am știut, vă spun cu toată sinceritatea. Atunci a fost o presiune pe umerii mei, să nu pierd ultima cursă. Și n-am pierdut-o. Am câștigat-o și, la final, a venit președintele Federației Internaționale de Atletism, m-a pus într-o mașină decapotabilă, am făcut turul de onoare al pistei de la Berlin și la final am împărțit 20 de kilograme de aur cu ceilalți doi câștigători. Nu vă imaginați că s-au dat lingourile de aur și am venit cu ele prin aeroport. Ți s-a dat posibilitatea să alegi, lingourile sau banii. La momentul respectiv am ales lingourile. Da, ele sunt într-o bancă. Cert este că lumea trebuie să înțeleagă că eu, Gabi Szabo, mi-am făcut bănuții cu foarte multă muncă”, a spus Gabriela Szabo, conform sursei citate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: