Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce a găsit un proprietar după ce i-au plecat chiriașii. Erau membrii unui cult religios

Ce a găsit un proprietar după ce i-au plecat chiriașii. Erau membrii unui cult religios

GALERIE FOTO (4)

Un proprietar de bună-credință a pus la închiriere un apartament din Buzau. În scurt timp, o familie, membrii unui cult religios, au răspuns pozitiv anunțului și și-au manifestat interesul vizavi de locuință. Câțiva ani mai târziu, când au fost nevoiți să se mute, proprietarul a avut șocul vieții lui. Cum arăta locuința lui după ce chiriașii au plecat?

Ce au lăsat în urma lor chiriașii, membrii unui cult religios?

Chiriașii, doi adulți și patru copii, au locuit mai mulți ani într-un apartament cu trei camere puse la închiriere de un om cu bună-credință din Buzau. La plecarea familiei, apartamentul avea datorii de câteva mii de lei la utilități. Iar asta nu este tot! Spre disperarea proprietarului, apartamentul era într-o situație jalnică.

Nu numai că era dezastru complet, dar familia respectivă, membrii unui cult religios, transformaseră jumătate de locuință într-o crescătorie de ciuperci. Deși sună incredibil, e adevărat. În apartamentul de pe Bulevardul Unirii din Buzău a funcționat o ciupercărie, despre care proprietarul n-a avut habar.

Datorie de 2000 de lei, cheia lăsată în poștă

Conștienți de gradul de degradare al apartamentului, chiriașii au plecat pe furiș. Ei au lăsat cheia în poștă și s-au făcut nevăzuți. ”Am fost sunat de chiriaş săptămâna trecută pentru a-mi spune că se mută, că îi este ruşine să mă întîlnească şi că îmi lasă cheia în cutia poştală. Nu facturi plătite, chitanţe, nimic. Mai mult, în casă am găsit dezastru: apa curgea, o uşă distrusă, mizerie, pământ, rumeguş, scânduri”, ne-a spus proprietarul apartamentului.

”Din cauza lor am acum de plătit 1.150 de lei la gaze, 600 de lei la întreţinere şi 500 la curent. De asemenea, stricăciunile se ridică la peste 1.000 de lei. Am încercat să vorbesc cu ei la adunare, am luat legătura cu Bătrânul comunităţii, care părea om cumsecade, însă nu s-a întâmplat nimic”, spune George Bratu, cel care a avut în gazdă familia de martori ai lui Iehova.